Hestabv Prubo Vermeeren Multiclips TopoGPS Paardenevenementen.nl NVVR Nieuws R&M

Blauwe route Nat. Park Drents Fries Wold vanaf 2 startplaatsen

   

Foto: Hotel Villa Nova

 

 

De gekleurde ruiter- en menroutes zijn door het Nationaal Park DFW uitgezet in samenwerking met Staatsbosbeheer en Natuur- monumenten. 

Laatste update 1 December 2020

 

 

 

DOWNLOADEN KAART OF GPX: 

 

Bovenstaande route kunt u zien op de routeplanner als kaart of satelliet, opslaan als PDF, printen als routekaart of downloden GPX-bestand viaa onderstaande links: 

 

Variant 1: Route start vanaf Hotel Villa Nova 19,2 km.

 

Kaart Blauwe route Nat.Park Drents Friese Wold Hotel Villa Nova 19,2 km 

 

GPX-bestand Blauwe route Nat.Park Drents Friese Wold Hotel Villa Nova 19,2 km 

 

Variant 2: Route start vanaf Alberthoeve 21,2 km.   

  

Kaart Blauwe route Nat.Park Drents Friese Wold Alberthoeve 21,2 km

 

GPX-bestand Blauwe route Nat.Park Drents Friese Wold Alberthoeve 21,2 km

 


 

Bijzonderheden: 

Route update:

Vernieuwde versie 1 December 2020.  

 

    Route is geschikt voor ruiters en menners De route is in het veld gemarkeerd door middel van blauwe bordjes

 

Bij routevariant 1 start/eindigt de markering bij Hotel Villa Nova. 

Bij routevariant 2 start/eindigt de markering na ongeveer 1 kilometer vanaf Vakantie Landgoed Alberthoeve. 

 

 

  Parkeerplaats geschikt voor trailers / Startplaats 

 

Parkeerplaats Vakantie Landgoed Alberthoeve

Wateren 24
8438 SB Wateren

www.alberthoeve.nl

Er is een groot parkeerterrein aanwezig tevens aanbindplaats en verzorging met eventueel water, om paarden af te spuiten of water te geven. 

 

Parkeerplaats Manege Ludanchelo Hoeve
Wateren 15
8438 SB Wateren 

 

Parkeerplaats Villa Nova ( alleen op reservering)

Dorpsstraat 38,

8437 PB Zorgvlied

 


 

 

POINTS OF INTEREST VOOR HIPPISCHE TOERISTEN

 

De juiste locatie van de vermelde POI’s kunt u bekijken op de kaart via bovenvermelde link. 

 

 

 

Hotel restaurant Villa Nova      
dorpsstraat 38
8437 pb zorgvlied
tel.: 0521-387212 
info@villa-nova.nl 
www.villa-nova.nl 

Hotel Restaurant Villa Nova in Zorgvlied ligt zeer centraal aan de routes in het Drents Friese Wold. u kunt bij ons terecht voor een volledige vakantie met eigen paard of voor bijv. een heerlijke lunch tijdens uw rit. Het hotel beschikt over 33 kamers, een heerlijk terras, gezellig Grand Cafe met bar en loungehoek en een goed restaurant.

De stalaccomodatie omvat 20 ruime boxen, wasplaats met solarium voor uw paard, zadelkamer, afspuitplaats en overdekte stalling voor menwagens, weilanden, een paddock en een buitenmanege van 20 x 60m. Kortom, Hotel Restaurant Villa Nova is uitermate geschikt om uw vakantie met uw eigen paard te vieren. Voor aantrekkelijke arrangementen incl. ontbijt, diner en boxhuur kunt u de website raadplegen. Voor grotere groepen kunnen wij arrangementen op maat maken. Denk aan een picknick onderweg, of een heerlijke BBQ om de dag te eindigen. 


 

 

Camping De Reeënwissel     
Bosweg 23
9423 TA Hoogersmilde
tel.: 0592-459356 
info@reeenwissel.nl 
www.reeenwissel.nl 

De kleinschalige FNRS-manege van camping de Reeënwissel biedt alle faciliteiten voor een fijne paardenvakantie met en zonder eigen paard. Nieuw zijn 3 unieke Paardenlodges waar je vakantie kan vieren met je paard. Direct aan de veranda van de Paardenlodge heb je een eigen paddock met stal. Er zijn ook losse stallen met eigen paddock te huur. Er wordt ook op allerlei niveaus paardrijles gegeven aan gasten van de Reeenwissel. Daarnaast vindt u op de goed verzorgde camping alles voor een mooie kampeervakantie in Drenthe. De Reeënwissel ligt direct aan het Nationaal Park Drents-Friese Wold met daarin ruim 175 km aan men- en ruiterroutes. Kijk voor meer informatie op onze site of kom gerust eens langs en ervaar zelf wat de Reeënwissel u te bieden heeft. Tot ziens in Drenthe!!


 

 

Vakantie Landgoed Alberthoeve       

Wateren 24
8438 SB Wateren
tel.: 0521387295 

info@alberthoeve.nl
www.alberthoeve.nl

Rustpunt : Aanbindplaats en water aanwezig om paarden af te spuiten of water te geven.  

Welkom bij de Alberthoeve. Ons bedrijf ligt aan de rand van nationaal park het Drents-Friese Wold. Een gastvrij onthaal, adembenemende natuur, en de afwisseling van Drenthe maakt het tot een paradijs voor mens en dier. Wat kunnen wij u bieden: * Bungalows * Appartementen * Bed & Breakfast * 2 Groepsverblijven t/m 22 en 28 personen * SVR-Natuurcamping. Het terrein van de Alberthoeve ligt prachtig, centraal gelegen in de afwisselende natuur van het Drents-Friese Wold. Met meer dan 175 km aan ruiter en menroutes, verveelt het nooit om hier op pad te gaan. Wij beschikken over 30 ruime en lichte boxen, voldoende weidegang, binnenmanege, buitenbak en een waterbak waar men heerlijk doorheen kan mennen of rijden. Wij zijn in het bezit van het veiligheidscertificaat van de KNHS. U bent van harte welkom op de Alberthoeve meer info via site


 

B&B Hoeve Morgenster          

Huenderweg 17
8386 XB Doldersum
tel.: 31521388073 
email: vanderzijden@xs4all.nl 
internet: http://www.paardenharmonie.nl/

Bij Weldadig Oord B&B Hoeve Morgenster (www.demorgenster.eu) kan U op afspraak samen met uw viervoeter overnachten. U logeert zelf op de 1e verdieping boven de paardenstallen. B&B Hoeve Morgenster biedt een eenvoudige overnachting met ontbijt aan als start voor uw vakantie waar U kan genieten van het dagritme, stilte, duisternis, maan of sterren en een geweldige omgeving. Het Drents Friese Wold ligt binnen 2 km; en vanaf ons erf start een ruiter/menroute door het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid. Wilt U per huifkar of te paard het gebied verkennen? Vraag naar de mogelijkheden om een dag(deel) of meerdaagse tocht te doen. Bij PaardEnHarmonie kan U desgewenst ook diverse trainingen op paardengebied volgen. Naast diverse toeristische activiteiten kan U bij ons ook een autopuzzelroute of autotourtocht starten. Wij verzorgen desgevraagd een lunchpakket of U kan avondeten bij ons aan tafel.


 

 

Manege Ludanchelo Hoeve  

Wateren 15
8438 SB Wateren


 
Nieuws

Alle nieuwsitems

Inschrijving Paarden4daagse van start
Lees meer >

Fijne feestdagen en een mooi 2023
Lees meer >

Diverse slagbomen op ruiterroutes in het Dwingelderveld dit weekend gesloten
Lees meer >Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2023 Design by Medusa