Hestabv Vermeeren De Groote Heide Boertjes Zoobi G LTO Bedaf MrGPS Prubo TopoGPS

Update Nederland: Maatregelen Corona-virus 31-03-2020

  

R&M 31-03-2020

Om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van het laatste nieuws rond het Coronavirus hierbij de aangescherpte maatregelen van de Rijksoverheid, waarbij geldt dat de reeds eerder genomen maatregelen van kracht blijven. Genoemde maatregelen gelden vooralsnog tot 28 april 2020.

Houdt u aan de geldende maatregelen van 23 maart 2020 van de Rijksoverheid.            Deze maatregelen lees je hier . 

Paardeneigenaren 

Dierenwelzijn blijft van groot belang en u mag, uiteraard in en na overleg met de eigenaar van uw manege of pensionstal uw paard nog steeds gaan verzorgen en beweging geven. Vermijdt contact met anderen. 

Blijf binnen als je zelf verkouden of grieperig bent. Wanneer iemand van je huisgenoten koorts heeft dan dient iedereen thuis te blijven. Ook als je zelf geen klachten hebt. Houdt 1,5 meter afstand tot anderen ook als je buiten in de natuur bent. 

Hou ook rekening met de hygiënemaatregelen die aangeraden worden door het RIVM  https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 

Personal trainers mogen wel 1 op 1 lessen blijven geven 

Personal trainers mogen privé lessen blijven geven. Houd wel zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar. Groeps-en manegelessen, georganiseerde buitenritten zijn niet toegestaan. 

Ga niet met de trailer naar natuurgebieden 

In diverse natuurgebieden zijn parkeerplaatsen door de gebiedsbeheerders gesloten.

Realiseer je dat ook bij natuurgebieden alle horeca en informatiecentra gesloten zijn. Toiletten zijn dus ook dicht. Hou daar dus rekening mee. 

Doordat iedereen verplicht thuis zit is de behoefte om een frisse neus te halen in de natuur groot. Het kan daardoor druk zijn.  

Rijdt of men daarom bij voorkeur in een park, bos of landelijk gebied bij je in de buurt, hierdoor wordt de drukte gespreid.

Ga niet met meer dan 2 personen rijden en houdt je aan de 1,5 meter regel. 

 

 

Durf je niet te rijden uit angst dat je wel eens van je paard kunt vallen en naar een zwaar overbelast ziekenhuis zou moeten, bedenk dan dat je voor de noodzakelijke dagelijkse beweging van je paard er ook mee kunt gaan wandelen. 

 

Evenementen

 

Evenementen zonder vergunning waren verboden tot en met 6 april. Ook dat wordt nu verlengd tot de nieuwe datum van 28 april. Evenementen met een vergunning waren al verboden tot 1 juni.

 

 

Voor vragen over verspreiding van het coronavirus Covid19 tussen mens en dier verwijzen wij door naar de uitleg van de KNMvD : 

https://www.knmvd.nl/app/uploads/2020/03/Vragen-Coronavirus.pdf

 

 
Nieuws

Alle nieuwsitems

Nieuwsbrief juni 2020
Lees meer >

Coulanceregeling voor bestaande en nieuwe Point Of Interests-ondernemers op de Ruiteren & Mennen routeplanner
Lees meer >

Update België 18 mei 2020: Wat mag nog en wat niet na de Corona-lock-down
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2020 Design by Medusa