Nieuws R&M Vermeeren TopoGPS Multiclips NVVR Paardenevenementen.nl Hestabv Prubo

Fries meisje maakt treinreis met pony.

R&M 15 juni 2015

Een 12-jarig meisje heeft zondag een treinreis gemaakt met haar pony Lobke. De tiener reisde van Sneek naar Leeuwarden, een ritje van een halfuur.

Dat bevestigt vervoerder Arriva dinsdag aan NU.nl.

Het meisje uit Leeuwarden had haar verzorgpony Lobke uit Sneek zonder toestemming van de eigenaresse meegenomen.

Toen de vrouw merkte dat de pony weg was, belde ze de moeder van het meisje, die vervolgens de politie waarschuwde. Ondertussen was het meisje al met het dier onderweg in de trein.

De machinist zag het meisje instappen, maar wilde de dienstregeling niet onderbreken en besloot dus niet direct in te grijpen. Hij wilde op eindpunt Leeuwarden de tiener op haar gedrag aanspreken, maar voordat hij dit kon doen was het meisje al verdwenen.uting geopen

Raar gezicht

Het dier bleek in de wagon zijn behoefte te hebben gedaan, maar Arriva onderneemt geen actie. "Het zal wel een raar gezicht zijn geweest voor de andere passagiers, maar er heeft zich geen onveilige situatie voorgedaan", stelt een woordvoerder. "Het was echt een klein beestje."

Voor zover de woordvoerder weet, is het de eerste keer dat een pony met een Arriva-trein heeft meegereisd. Zij beklemtoont wel dat het avontuur van Lobke een uitzondering moet blijven. "Een pony is nou eenmaal geen huisdier."

Het meisje werd later door de politie met haar pony aangetroffen op straat in Leeuwarden. Het meisje werd teruggeven aan haar moeder, de pony reisde per trailer terug naar Sneek.

Bron Nu.nl
Nieuws

Alle nieuwsitems

Oproep tot herstel historisch ommetje te Rijsbergen voor wandelaars, fietsers, ruiters en menners
Lees meer >

Uitnodiging ruiteravond Noord-Hollands Duinreservaat 1 juni
Lees meer >

Stichting Schoorlse Bos moet Blijven luidt de Noodklok!!
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2023 Design by Medusa