Vermeeren Hestabv Multiclips TopoGPS NVVR Prubo Nieuws R&M Paardenevenementen.nl

KNHS biedt per 1 januar 2016 complete verzekering voor ruiter-en menbewijshouders.

R&M 21 december 2015

KNHS Ruiter- en Menbewijs onmisbaar voor iedereen die paardrijdt.

Vanaf 1 januari 2016 zijn alle ruiter- en menbewijshouders bij de KNHS verzekerd van een complete dekking voor zowel ongevallen, WA én rechtsbijstand tijdens het beoefenen van de paardensport. Uit een recent gehouden grootschalig paardensportonderzoek blijkt dat bij ruiters en menners met name veiligheid, paardenwelzijn en plezier centraal staan. De KNHS speelt hier op in met relevante nieuwe producten zoals aanvullende verzekeringen voor de ruiter of menner op, naast of rondom het paard. Daarnaast introduceert de KNHS in 2016 speciaal voor deze groep actieve buitensporters een aantal nieuwe gratis bijscholingen op ondermeer het KNHS-centrum in Ermelo.

Anton Binnenmars, directeur sport: “Voor deze grote groep ruiters en menners die via hun bewijs aan de KNHS zijn verbonden is dit natuurlijk zeer goed nieuws. Maar ook de sportaanbieders en instructeurs hebben hier belang bij. Ook het komende jaar blijven we ons met nieuwe initiatieven, opleidingen en belangenbehartiging volop inzetten voor veilig en verantwoord buitenrijden.” Het nieuwe verzekeringspakket bevat naast een aanvullende WA- en ongevallendekking ook een rechtsbijstandverzekering. Het pakket is gekoppeld aan het KNHS-lidmaatschap en geldt daarom voor alle KNHS-leden. Via de paardensporthelpdesk kan men een WA-check op de lopende aansprakelijkheidsverzekering laten uitvoeren. Alle bestaande voordelen van het KNHS Ruiter- en Menbewijs waaronder toegang tot een aantal unieke natuurgebieden zoals het Gooisch Natuurreservaat, een gratis abonnement op het geheel vernieuwde paardenmagazine Paard&Sport en aantrekkelijke kortingen op populaire paardensportevenementen als Horse Event en Paard&Koets blijven onveranderd.

De opleiding van het KNHS Ruiter- en Menbewijs is in 2014 al compleet vernieuwd. Vanaf 1 januari 2016 zijn de examens ondergebracht bij de ORUN (Stichting Opleiding Ruiter Unie Nederland). Dit exameninstituut voor instructeursopleidingen in de paardenwereld is recent weer glansrijk geslaagd voor de audit van NOC*NSF, waarmee hun onafhankelijkheid optimaal is geborgd. Voor de huidige houders van het KNHS Ruiter- en Menbewijs verandert er niets. De door de KNHS en FNRS uitgegeven bewijzen blijven geldig, dus ook op locaties waar deze verplicht zijn gesteld om buiten te mogen rijden.
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa