NVVR Vermeeren TopoGPS Hestabv Prubo Multiclips Nieuws R&M Paardenevenementen.nl

Menners in problemen door wangedrag jonge automobilist.

R&M 30 juli 2016
WOENSDRECHT - De 23-jarige Ossendrechtse Marissa Jaspers ging woensdagmiddag met haar vriendin Amy Hachmer een rondje maken met paard en wagen. Rond kwart voor vier rijdt er op de Oude Hinkelenoorddijk in Woensdrecht opeens een blauwe Volkswagen Polo achter ze die hen in wil halen. De dames gaan nog aan de kant, maar dat was voor de twee jonge inzittenden van de auto blijkbaar niet snel genoeg.

Het paard snijden ze af, die schrikt en probeert weg te rennen. De wagen breekt, het paard rent weg, maar dan valt de wagen de weg af. "Amy wist nog weg te springen, maar dat lukte Maris niet", zegt Kees Kuijlen, oom van de vriend van Marissa, ook wel Maris genoemd.

"De wagen belandde uiteindelijk op z'n kop in de sloot, op de rug van Maris. Ze heeft een gebroken ruggenwervel. Donderdagavond kon ze pas geopereerd worden, er zitten nu platen in haar rug geschroefd en ze zit aan de medicijnen tegen de pijn. Het gaat naar omstandigheden goed, ze heeft nog gevoel in haar benen. Het lijkt er dus niet op dat ze iets van zenuwschade heeft. Toch vraag ik me af of ze ooit nog zal kunnen paardrijden."

Volgens een politiewoordvoerder heeft een getuige zich inmiddels gemeld en worden camerabeelden bestudeerd. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.
Bron; BNdeStem 
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa