Prubo Vermeeren Multiclips Hestabv Paardenevenementen.nl Nieuws R&M TopoGPS NVVR

Kassa in Valkenswaard dankzij de paardentop

R&M 5 augustus 2016

VALKENSWAARD - De paardenboulevard aan de Maastrichterweg in Valkenswaard is een verzamelplaats voor de rijken der aarde. Het dorp profiteert mee. De Global Champions Tour is weer in Valkenswaard neergestreken bij Stal Tops.

Het hippische bedrijf van de oud-topspringruiter aan de Maastrichterweg was het begin van wat de 'paardenboulevard' is gaan heten. De doorgaande weg naar België is zoetjesaan een verzamelplaats geworden van hippische bedrijven. Handelaars en ruiters uit de wereldtop hebben zich er gevestigd. Het is een kleine bedrijfstak, maar wel een kapitaalkrachtige. En een groeiende economie voor Valkenswaard. Hoeveel er aan wordt verdiend, is niet bekend. Wat wel zeker is: lokale ondernemers pikken een graantje mee. Natuurlijk profiteren zadelmakerijen en koetsenbouwers mee. Maar ook autogarages, schoonmaakbedrijven, en verenigingen houden iets over aan de 'paardeneconomie'.

Concours
Voorheen was er een weekeinde per kalenderjaar een paardensportevenement bij Stal Tops. De Global Champions Tour is al het vijfde internationale concours daar dit jaar. Dat, opgeteld bij de recente komst van paardentrainer en handelaar Javier Salvador, de stal van Athina Onassis en topmenner Boyd Exell heeft voor een boost gezorgd. "We krijgen grote groepen Spanjaarden en Italianen voor de lunch of het diner. Die verblijven daar dan acht weken bij zo'n bedrijf en geven prima geld uit."

bron; ED
Nieuws

Alle nieuwsitems

Oproep tot herstel historisch ommetje te Rijsbergen voor wandelaars, fietsers, ruiters en menners
Lees meer >

Uitnodiging ruiteravond Noord-Hollands Duinreservaat 1 juni
Lees meer >

Stichting Schoorlse Bos moet Blijven luidt de Noodklok!!
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2023 Design by Medusa