Prubo Vermeeren TopoGPS Hestabv Multiclips Nieuws R&M NVVR Paardenevenementen.nl

Hippisch centrum Kronenberg gaat uitbreiden

R&M 27 november 2016

Naast hippisch centrum De Peelbergen in Kronenberg moet plek komen voor winkels met ruiterartikelen, paardenartsen en -verzorgers en andere bij de paardensport horende economische activiteiten.


Het hippisch centrum is met de gemeente Horst aan de Maas in onderhandeling over de aankoop van zes hectare benodigde grond die naast het park ligt. Mogelijk investeert de gemeente een deel van de opbrengst in de aanleg van infrastructuur zoals wegen rondom de toekomstige economische zone.

Tegelijkertijd praten het hippisch centrum, gemeente, Stichting Ruiterbelangen uit Sevenum, Eventing Noord-Limburg uit Castenray en de Menwedstrijden uit Horst over het terrein dat aan de overkant van De Peelbergen ligt. Alle partijen willen de omgeving ten zuiden van De Peelstraat verder ontwikkelen als locatie voor eventing- en menwedstrijden. Bedoeling is dat het gebied in april volgend jaar klaar is.


Na de herinrichting van het terrein willen de Menwedstrijden uit Horst en Eventing uit Castenray hun evenementen naar De Peelbergen verplaatsen. De organisatie van de Menwedstrijden bouwt nu nog ieder jaar een kampement op in de Kasteelse Bossen. Door te verhuizen kan het evenement gebruik maken van de al aanwezige faciliteiten in het hippisch centrum. Een brug over de Peelstraat moet De Peelbergen met het terrein aan de overzijde gaan verbinden.
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa