Vermeeren Paardenevenementen.nl Hestabv TopoGPS NVVR Prubo Multiclips Nieuws R&M

Goede bedoeling Gemeente Bladel pakken niet goed uit.

R&M 19 maart 2019

Bladel wil het ruiters naar de zin maken, toch reageert werkgroep sceptisch

In april 2016 werd een werkavond gehouden voor verontwaardigde menners en ruiters. Zij waren boos omdat ze volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) niet welkom waren in natuurgebieden.

De gemeente lijkt zich grote moeite te getroosten om het de paardenliefhebbers naar de zin te maken. Met een ontheffing werd de situatie in de APV opgelost tot er een nieuwe ligt. De groene bordjes bij de toegangswegen tot bossen zijn aangepast. En om aan alle twijfel een eind te maken: de gemeente gaat richtlijnen opstellen welke doelgroepen wel of niet welkom zijn in haar natuurgebieden. Menners en ruiters vallen onder de gewenste bezoekers.
 

Knelpunten
Daarnaast geeft de nieuwsbrief oplossingen voor knelpunten. Op het Kempisch Bedrijvenpark (KBP) is in overleg met de werkgroep een route voor menners en ruiters bepaald om het bedrijvenpark over te steken. Binnenkort worden op twee locaties tussen Tipmast en A67 de palenconstructies vervangen door een combinatie van slagboom en een zogenoemde carterkiller, die ruiters en menners toegang geeft.

En op langere termijn wordt gestreefd naar doorwaadplaatsen door de Beerze ter hoogte van de Neterselse Heide en het verbreden van een fietspad ten noorden van de A67. 

'Eerst zien, dan geloven'
De plannen zijn gemaakt na overleg met de werkgroep menners en ruiters, die na de werkavond in april 2016 is opgericht. Johan Castelijns van de werkgroep reageert enigszins sceptisch op de nieuwsbrief. Eerst zien, dan geloven. "Het staat er allemaal heel mooi. Maar we zijn al een jaar met de gemeente in gesprek en er zijn alleen maar afsluitingen bij gekomen."


Bron tekst: Eindhovens Dagblad 17-03-2017




Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter




Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa