TopoGPS Achterhoek Hestabv Bas4Cars Nieuws R&M De Groote Heide

Herperduin ontbreekt in routes Maashorst

R&M 12 juni 2017

NISTELRODE - Het Osse deelgebied Herperduin ontbreekt nog volledig in het nieuwe netwerk van ruiter- en menroutes in de Maashorst. Op vaderdag wordt dit stelsel feestelijk geopend in Nistelrode.

Herperduin is bewust even buiten de ruiterroutes gehouden, aldus betrokkenen, vanwege het protest dat in de voorbije winter opstak. Ruiters vreesden bewegingsruimte te verliezen in de bossen van Oss. Dit geluid leidde tot een breder verzet en een crisis rond de natuurplannen voor de Maashorst.

Intussen is de aanleg van ruiterroutes op de oorspronkelijke Maashorst, richting Uden, hervat en afgerond. Daar liggen nu gemarkeerde routes met een totale lengte van 65 kilometer. Later zal in Herperduin nog circa 15 kilometer volgen.

Aan de feestelijke opening zondag nemen tientallen ruiters en menners deel. Zij rijden vanuit Schaijk, Uden, Heesch en Zeeland naar het bezoekerscentrum in buurtschap Slabroek, bij Nistelrode. Daar volgt van 12.30 tot 15.00 uur een programma met demonstraties en huifkarritten.
Nieuws

Alle nieuwsitems

Eerste Coronaproof ruiterbewijsexamen SRR
Lees meer >

Midden-Veluwe: Twee markeringen, wat te kiezen?
Lees meer >

De Tabaksroutes in het Belgische Denderland nu digitaal beschikbaar
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2021 Design by Medusa