Paardenevenementen.nl TopoGPS Multiclips Hestabv Prubo NVVR Nieuws R&M Vermeeren

BerkenbroekRoute voor ruiters en menners zondag 17 september

R&M 31 augustus 2017

De Goolder Koetsiers uit Bocholt België organiseert voor de vierde keer hun BerkenbroekRoute. Een ruiter- en mentocht doorheen het Grenspark Kempenbroek die doorgaat op zondag 17 september. Er zijn 3 uitgestippelde routes 16, 23 en 29 km. 

De Berkenbroekroute trekt doorheen het ongerepte grenspark Kempenbroek met 90% aan onverharde wegen en paden. 
Het vertrek vindt plaats op een prachtige weide die direct uitkomt in 't Hasselterbroek. Omgeven door bossen, waterlopen en pure natuur is er kans dat de wilde Konikpaarden en de Galloway runderen een glimp van zich laten zien. 
Tussendoor kan even genoten worden van de omgeving en staat er een versnapering klaar en kan een slokje gedronken worden, waarna de route een stukje ruiter- en menroutenetwerk volgt om op St. Maartensheide uit te komen met landerijen en weiden waar koeien je aankijken alsof het al lang is dat er nog iemand nog is geweest.


De tussenstop wordt gehouden op een gezellige graslandje, waar elke deelnemer lunch en een drankje wordt aangeboden en ook voor de paarden is er water voorzien. Na deze pauze vervolgt de route deels langs de oevers van de A-beek met een idyllisch zicht op de eindeloos mooie natuur. Een omgeving waar je stil wordt ...
Nadien passeert de route dan Broekmolen met zijn tastbare geschiedenis om langs de grenspaal 159 langs het Grootbroek te trekken, een prachtig stilgebied, waarna het laatste stuk in zicht komt langs het domein Woutershof om dan via de bossen en landerijen van stoeterij Berkenbroeck weer aan te komen op de startweide. Hier kan nog nagenoten worden met een drankje en voor degenen die honger hebben zal er nog iets zijn.

 

PRAKTISCHE INFO VOOR DEELNEMERS

Iedereen kan de perfecte bewegwijzerde route op eigen tempo rijden en genieten van de natuur! Onderweg is er toiletruimte aan de lunchstop.
Deelname kost €11,00 incl lunch, 1 consumptie en snack.

Inschrijven kan via de website van BerkenbroekRoute :

www.facebook.com/berkenbroekroute 
www.berkenbroekroute.be 

http://www.berkenbroekroute.be/#registratieNieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa