Nieuws R&M Paardenevenementen.nl Prubo Hestabv NVVR TopoGPS Vermeeren Multiclips

Door boer ingepikt ruiter-en menpad weer in ere hersteld.

R&M 13 september 2017

 

Enkele ruiters maakten melding van het afsluiten van een recreatiepad door een lokale boer.

Ruiteren & Mennen werd gevraagd om hulp omdat een belangrijke verbindingspad voor hen was komen te vervallen.

Een brutaal mens heeft de halve wereld, zal de boer bedacht hebben. Hij had in 2016 het pad namelijk al diverse keren ruim bemest en ingezaaid met gras. Waarschijnlijk om te kijken of hij via een “LandjePik”-actie het pad langzaam maar zeker tot het zijne kon maken.

Dit jaar ging de boer weer een stapje verder en zaaide na het mesten bieten op het pad (zie foto), waardoor heel veel recreanten het pad niet meer durfden te gebruiken, omdat zij dachten dat het nu in eigendom van de boer was gekomen.


Dat laatste was voor enkele hippische recreanten die tot dusverre altijd intensief gebruik hadden gemaakt van het pad een stap te ver en trokken bij ons aan de bel.

R&M heeft namens de gebruikers de gemeente Peel & Maas direct gevraagd om handhavend op te treden. Deze heeft na onderzoek vastgesteld dat het inderdaad om een illegaal inpikken van een openbaar pad gaat en heeft de boer gelast voor 1 september het pad weer open en begaanbaar te maken (zie foto).


Heeft u de indruk dat ook in uw omgeving zandpaden worden geploegd, ingezaaid en/of ingelijfd bij landbouwakkers? Ga er dan niet klakkeloos van uit dat het pad eigendom is geworden van de boer. U kunt dit melden bij de gemeente, die dan kan vaststellen of het om illegale Landje pik-actie gaat en het pad vervolgens terug laten brengen in de oorspronkelijke staat.
Nieuws

Alle nieuwsitems

Oproep tot herstel historisch ommetje te Rijsbergen voor wandelaars, fietsers, ruiters en menners
Lees meer >

Uitnodiging ruiteravond Noord-Hollands Duinreservaat 1 juni
Lees meer >

Stichting Schoorlse Bos moet Blijven luidt de Noodklok!!
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2023 Design by Medusa