MrGPS TopoGPS De Groote Heide Hestabv Achterhoek Nieuws R&M

Sla waarschuwingen voor drijfzand niet in de wind.


R&M 2 oktober 2017

Afgelopen zondag zijn weer paarden in de problemen gekomen doordat ze in drijfzand terecht kwamen. Deze keer deed zich een voorval plaats in een bosgebied bij Udenhout in Noord-Brabant. 

Ondanks waarschuwingsborden voor dit drijfzand zijn 2 aangespannen paarden urenlang vast komen te zitten. Met zwaar materieel zijn de paarden uiteindelijk door de brandweer uit de modder getakeld. Of de paarden letsel hebben opgelopen is niet bekend.

Drijfzand is niet direct dodelijk omdat je er niet helemaal in wegzakt en verdrinkt, meestal zakt men weg tot halverwege de romp. Het kan echter wel voor gevaarlijke situaties zorgen, omdat mens of dier er over het algemeen niet op eigen kracht uit kunnen komen. Hulp van buitenaf zal meestal moet worden ingeroepen en het kan lang duren voordat paarden verlost kunnen worden. Hierdoor bestaat kans op uitputting, onderkoeling, blessures, enz..

Drijfzand kan zich overal vormen, afhankelijk van de omstandigheden. Aan zee op stranden, in duinen, maar ook in weilanden of bossen bij overmatige regenval en hoge waterstand. 
Let altijd op waarschuwingsborden, deze worden niet voor niets geplaatst.

Nieuws

Alle nieuwsitems

Gelukkig, gezond en voorspoedig 2021
Lees meer >

Wegens corona organiseert de Manege & Ruiter Bond de eerste online manegekampioenschappen
Lees meer >

Manege & Ruiter Bond komt met eigen keurmerk Welzijn & Veiligheid!
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2021 Design by Medusa