TopoGPS Multiclips NVVR Nieuws R&M Hestabv Paardenevenementen.nl Prubo Vermeeren

Stuurgroep ziet toch een toekomst voor Edelherten in het Drents Friese Wold.

 

R&M 12 november 2017

Eerder dit jaar had de stuurgroep Regionale Landschap Drents-Friese Wold besloten het Edelherten-project stop te zetten omdat boeren, jagers, natuurorganisatie en gemeenten het niet eens konden worden. 
Men was en is vooral bang dat er overal hekken geplaatst zullen moeten worden, want de dieren zijn schadelijk voor de landbouw. LTO eist daarom dat er een hek komt om heel het DFW. Ook om de verkeersveiligheid te waarborgen zouden hekken nodig zijn. Het zullen ook nog extra hoge hekken moeten zijn, want de dieren kunnen geweldig hoog springen.
De edelherten zouden wel een goede trekpleister zijn voor het toerisme, maar zo'n hek is nu niet bepaald het toonbeeld van warme gastvrijheid en evenmin 'n aantrekkelijk ding wanneer het om het Drents Friese Wold komt te staan. Begrijpelijk dat er dus veel voor- maar ook tegenstanders zijn van de komst van edelherten.

Dat er hoe dan ook hekken en poorten moeten komen staat voor velen al buiten kijf, echter voor de omwonenden en het toerisme is het van het grootste belang dat vrije toegankelijkheid voor alle recreanten gewaarborgd wordt. 

In de Maashorst is gebleken dat onzorgvuldigheid hieromtrent kan leiden tot grote ongerustheid, weerstand en minder draagvlak vanuit de betrokken gemeenten.
Voor het Drents Friese Wold is dan ook te hopen dat de betrokken beleidsmakers hieruit lering hebben getrokken.


Lees ook het artikel van RTV Drenthe:
http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/127885/Stuurgroep-ziet-mogelijkheden-om-edelhert-toch-naar-Drenthe-te-halen
Nieuws

Alle nieuwsitems

Oproep tot herstel historisch ommetje te Rijsbergen voor wandelaars, fietsers, ruiters en menners
Lees meer >

Uitnodiging ruiteravond Noord-Hollands Duinreservaat 1 juni
Lees meer >

Stichting Schoorlse Bos moet Blijven luidt de Noodklok!!
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2023 Design by Medusa