Hestabv Prubo TopoGPS Paardenevenementen.nl Vermeeren NVVR Multiclips Nieuws R&M

Geval van paardenmishandeling in het Noord-Brabantse Zeeland

R&M 19 november 2017
In de nacht van vrijdag op zaterdag jl., hebben in het Noord-Brabantse dorpje Zeeland één of meerdere personen gepoogd enkele paarden te verwonden met 'n scherp voorwerp. 
Een drachtige merrie is in de wei met verwondingen aan de vulva aangetroffen.

Op facebook meldt de eigenaresse hierover het volgende:


"Opgelet: Zeeland (Noord-Brabant)

In de nacht/ochtend van 17 op 18 November zijn er waarschijnlijk personen (Of persoon) bij de weide geweest waar onze merrie's staan. S'ochtends werd er 1 van de merrie's aangetroffen met een halster aan (Ze staan zonder halster in de weide) En een dragende merrie die tekenden vertoonde van verwerping, daar hebben we een dierenarts voor laten komen. 
Na onderzoek van de dierenarts is gebleken dat de merrie in en rondom haar vulva is gestoken met een scherp voorwerp. Na onderzoek door Politie en recherche is het bijna uitgesloten dat ze dit zelf heeft kunnen veroorzaken.

Ik wil graag iedereen alert maken en jammer genoeg lijkt iets wat normaal gesproken zo ver weg staat nu heel dichtbij te komen.
Mocht iemand iets gezien hebben hoor ik het natuurlijk altijd graag. En mocht iemand ooit iets anders verdachtst mee gemaakt hebben ook. Hoe meer meldingen hoe beter en misschien kan er dan een groter onderzoek gestart worden."
Nieuws

Alle nieuwsitems

Oproep tot herstel historisch ommetje te Rijsbergen voor wandelaars, fietsers, ruiters en menners
Lees meer >

Uitnodiging ruiteravond Noord-Hollands Duinreservaat 1 juni
Lees meer >

Stichting Schoorlse Bos moet Blijven luidt de Noodklok!!
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2023 Design by Medusa