Prubo Multiclips Vermeeren Nieuws R&M Paardenevenementen.nl NVVR Hestabv TopoGPS

Belgische politie zoekt daders na lugubere vondst in bouwcontainer

R&M 28 november 2017
Gedumpte huiden van geslachte ponies aangetroffen in bouwcontainer Erpe-Mere (B)

In Erpe-Mere in de gemeente Aalst zoekt de politie van Erpe-Mere naar  de daders van een gruwelijke ponyslachting. De huiden van twee dieren werden in de nacht van vrijdag op zaterdag in een container voor bouwafval gedumpt.De eigenaar van de woning is druk bezig met verbouwingen aan zijn huis. In de container met het gemengd bouwafval die voor hun deur staat, treffen ze regelmatig gedumpt vuilnis aan. Toen ze zaterdagochtend de bak opentrokken, deden ze een lugubere ontdekking.

“Er lagen twee dierenhuiden in de container”, zegt de eigenaar.  “We dachten in  eerst instantie dat het vellen waren die mensen als tapijt gebruiken op de grond, maar al snel werd duidelijk dat het huiden waren van dieren die pas geslacht waren.

 

Daarom verwittigden ze meteen de politie van Erpe-Mere, die ter plaatse kwam om de vaststellingen te doen.
De chip werd zorgvuldig verwijderd  en de politie denkt dat het gaat om pony's die geslacht zijn door professionelen die illegaal pony's slachten en heel goed weten waar ze mee bezig zijn. In onze container lagen enkel de huiden, niet de koppen en de beenderen.”

Meteen heeft de vinder enkele foto's op Facebook geplaatst  met de vraag of iemand in de omgeving van Aaigem pony's heeft die gestolen zijn. Het bericht werd gisteravond bijna tweeduizend keer gedeeld. “Wie doet nu zoiets? Walgelijk gewoon!” en “hartverscheurend, verschrikkelijk en vreselijk”, luiden de vele reacties. “Dit is geen werk van amateurs maar van vele slachters.”

 

De gemeente heeft de huiden opgehaald , maar zondagavond had zich nog niemand uit de omgeving gemeld die zijn pony's kwijt is.
Commissaris Marc Duquet laat weten dat de politie een onderzoek is gestart. “We vragen iedereen die een pony kwijt is, om dit bij de politie te melden”, zegt hij. “Ook wie in de nacht van vrijdag op zaterdag iets verdachts heeft opgemerkt in de omgeving van de Hollestraat, wendt zich best tot ons.”

 

 
 Graag delen zodat de daders gepakt worden voor ze nog meer ponies te grazen nemen.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171126_03208287Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa