Prubo Paardenevenementen.nl NVVR Multiclips Nieuws R&M Hestabv TopoGPS Vermeeren

Instructeurs van maneges aangesloten bij de Manege & Ruiterbond officieel SPEN-gecertificeerd.

 

R&M 5 december 2017

 

Opleiding manege-instructeur van M&RB verkrijgt predicaat PE-Registeropleiding.

De Stichting Manege & Ruiter Bond, opgericht in 2015 is een samenwerkingsverband van manegehouders. Eén van de doelstellingen is om op een leuke en verantwoorde manier paardrijlessen voor ruiters aan te bieden. 

Eén van de pijlers is om kwaliteitsvolle paardrijlessen te kunnen geven is goede instructie. Bij alle maneges die aangesloten zijn bij de bond is dit dik in orde. 

Toch vindt de Manege & Ruiter Bond dat op dit gebied nog winst te behalen valt. Zij is daarom begin 2017 gestart met de opleiding Manege Instructeur. En met succes. Meer dan 30 cursisten volgen deze opleiding nu. Om de kwaliteit van de opleiding te toetsen en te waarborgen heeft de Manege & Ruiter Bond het opleidingsprogramma aangeboden aan de Stichting Permanente Educatie Nederland (SPEN). Alleen opleidingen die aan strenge kwaliteitscriteria voldoen komen in aanmerking voor een predicaat PE-registeropleiding.

Hier volgt een samenvatting van de beoordeling door SPEN:
“De structuur van de opleiding is duidelijk weergegeven en waar nodig voldoende toegelicht. Het lesboek is duidelijk en biedt een goed beeld van de opleiding. De commissie heeft goed zicht gekregen op deze opleiding. De verwachte en beoogde competenties van de deelnemers wordt voldoende toegelicht en de toegevoegde waarde voor deelnemer, manege en klant alsmede het maatschappelijk belang wordt nader toegelicht. De interne kwaliteitszorg en de wijze van evaluatie is goed omschreven en toegelicht. De commissie heeft goed zicht gekregen op de opleiding, die een duidelijk en nauw verband heeft met het specifieke vakgebied waarop de Stichting Manege & Ruiter Bond zich richt en wil u daarmee complimenteren.”

Dankzij dit predicaat komen deelnemers aan de opleiding die het examen succesvol hebben doorlopen in aanmerking voor het officiële diploma “Manege Instructeur” afgegeven door SPEN.

Voor meer informatie over deze opleiding kijk op www.manegeruiterbond.nlen/of mail naar info@manegeruiterbond.nl.
Nieuws

Alle nieuwsitems

Oproep tot herstel historisch ommetje te Rijsbergen voor wandelaars, fietsers, ruiters en menners
Lees meer >

Uitnodiging ruiteravond Noord-Hollands Duinreservaat 1 juni
Lees meer >

Stichting Schoorlse Bos moet Blijven luidt de Noodklok!!
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2023 Design by Medusa