Paardenevenementen.nl Multiclips Vermeeren Prubo NVVR Nieuws R&M TopoGPS Hestabv

Vervoersbeperkende maatregelen bij Biddinghuizen wegens vogelgriep.

R&M 9 december 2017

Door een uitbraak van vogelgriep in Biddinghuizen gelden momenteel bepaalde regels ten behoeve van het vervoer van paarden (en andere dieren)

In Biddinghuizen is bij een vleeseendenbedrijf vogelgriep vastgesteld. Het gaat bij deze besmetting om een H5 variant van de vogelgriep, vermoedelijk de hoog pathogene variant.
Daarom is rond het bedrijf in Biddinghuizen een vervoerszone van 10 kilometer van kracht voor pluimvee, eieren en mest en andere dieren en dierlijke producten.

Voor vervoer/verplaatsing van paarden en andere dieren in dit vervoersgebied gelden de volgende regels:

- Paarden en andere dieren mogen niet vervoerd/verplaatst worden in een bedrijf met commercieel gehouden gevogelte naar een inrichting met commercieel gehouden gevogelte;

- Paarden en andere dieren mogen wel rechtstreek vervoerd/verplaatst worden van een bedrijf met commercieel gehouden gevogelte naar een locatie anders dan een bedrijf met commercieel gehouden gevogelte.
- Paarden en andere dieren mogen wel vervoerd/verplaatst worden van een locatie bedrijf anders dan een bedrijf met commercieel gehouden gevogelte naar een bedrijf met commercieel gehouden gevogelte.

- Het vervoer/verplaatsen van paarden en andere dieren is binnen het vervoersgebied in alle overige gevallen toegestaan indien de paarden niet in contact zijn gekomen met commercieel gehouden gevogelte en geen toegang hebben gehad tot plaatsen waar deze worden gehouden.

Buiten het vervoersgebied mogen paarden en andere dieren vervoerd cq. verpkaatst worden.

De kaart met het exacte vervoersgebied en meer info is te vinden op de website van de Rijksoverheid via deze link: https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-landbouw-natuur-en-voedselkwaliteit/nieuws/2017/12/08/vogelgriep-vastgesteld-bij-pluimveebedrijf-in-biddinghuizen
Nieuws

Alle nieuwsitems

Oproep tot herstel historisch ommetje te Rijsbergen voor wandelaars, fietsers, ruiters en menners
Lees meer >

Uitnodiging ruiteravond Noord-Hollands Duinreservaat 1 juni
Lees meer >

Stichting Schoorlse Bos moet Blijven luidt de Noodklok!!
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2023 Design by Medusa