Multiclips Hestabv NVVR Prubo Paardenevenementen.nl Nieuws R&M TopoGPS Vermeeren

Horse Event vanaf 2018 in Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen

R&M 18 december 2017

Horse Event verhuist naar andere locatie
In 2018 verhuist Horse Event naar Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen, nabij Schiphol Airport. De zeventiende editie van het educatieve paardenevenement vindt plaats op 14, 15 en 16 september 2018.

Ermelo
Horse Event was de afgelopen drie jaar op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, waar het groeide van 30.000 naar 42.500 bezoekers. Op deze enorme aantallen bleek de locatie in Ermelo niet berekend. Door de smalle toegangswegen ontstonden er files en er was onvoldoende parkeergelegenheid. Dit jaar kreeg de organisatie ook nog eens te maken met extreme regenval, wat ertoe leidde dat de zaterdag moest worden afgelast. Voldoende aanleiding voor organisator Academy Bartels Event Management om de koers bij te stellen.

Vernieuwd concept
De vier doelgroepen waarop Horse Event zich richt zijn jeugd, recreatie, sport en ondernemers. Horse Event is een mooie afspiegeling van de totale paardenbranche in Nederland en dat wil de organisatie in de toekomst nog duidelijker benadrukken. “De afgelopen jaren zijn de bezoekersaantallen in de doelgroepen jeugd en recreatie enorm gegroeid. In het nieuwe concept worden voor de twee andere doelgroepen, sport en ondernemers, nieuwe programmaonderdelen ontwikkeld zodat er balans blijft tussen alle doelgroepen.
Zo wordt de Horse Event Ondernemersdag verder ontwikkeld tot een driedaagse Ondernemersbeurs met stands en congressen, gericht op de professional. Een andere doelstelling is het verhogen van de kwaliteit van het programma. Een aantal kleinere pistes wordt samengevoegd, waardoor vier hoofdpistes ontstaan. Om tot een kwalitatief hoogwaardiger programma te komen, ligt de focus op één hoofdpiste per doelgroep. Daarnaast blijft er, verspreid over het terrein, ruimte voor presentaties en workshops in een kleinschaligere setting”, aldus organisator Gijs Bartels.

Expo Haarlemmermeer
Met Expo Haarlemmermeer is gekozen voor een professionele evenementenlocatie die logistieke risico’s beperkt en alle ingrediënten biedt voor de verdere ontwikkeling van Horse Event. Het voormalige Floriade-terrein biedt een onverwachte rust in het hart van de Randstad. Naast een groot buitenterrein zijn er ruime hallen met een glazen dakconstructie, wat zorgt voor een bijzondere binnen- buitenbeleving. Door de ligging in het natuurgebied ‘De Groene Weelde’ en het zonnepanelen dak van 26.000 m2 ademt Expo Haarlemmermeer eco en duurzaamheid uit. De locatie is uitstekend bereikbaar, met ruime parkeerterreinen voor de deur en eigen busbanen en bushalte. Vanaf het terrein gaat elke 10 minuten een bus naar Haarlem, Hoofddorp en Amsterdam.

Bron: http://www.horse-event.nl/
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa