Vermeeren Multiclips Paardenevenementen.nl TopoGPS NVVR Nieuws R&M Hestabv Prubo

Mest op parkeerplaatsen, afval in de natuur. Dat laten we toch niet achter!

R&M 27 december 2017

Het kost meestal heel vele jaren om een ruiter-en mennetwerk gerealiseerd te krijgen. Vaak is een jarenlange inzet nodig van vrijwilligers door te werken aan het inrichten hiervan in hun gebied. 

Is zo’n netwerk eindelijk klaar dan is het ook van groot belang dat parkeerplaatsen in de buurt opengesteld worden voor auto’s met paardentrailers.
Het zou dan toch ook logisch moeten zijn dat je beheerders en andere bezoekers op zo'n parkeerplaats niet opzadelt met achtergelaten paardenmest, blikjes, flesjes of verpakkingen. Toch blijkt dat er met regelmaat paardenmest wordt achtergelaten op parkeerplaatsen en rotzooi in de natuur. Allemaal afval dat we gewoon mee kunnen nemen naar huis en we niet in de natuur horen achter te laten. Bovendien is het slecht voor het immago van paardrijders in zijn algemeenheid. Afval hoort daar niet en is storend voor anderen maar ook voor de daar levende dieren die er behoorlijk door in de problemen kunnen komen.  

Help mee ervoor te zorgen dat we als ruiters en menners welkom blijven in en om de natuurgebieden. Een kleine moeite toch?


 
Nieuws

Alle nieuwsitems

Uitnodiging ruiteravond Noord-Hollands Duinreservaat 1 juni
Lees meer >

Stichting Schoorlse Bos moet Blijven luidt de Noodklok!!
Lees meer >

Petitie wegens sanering ruiterpaden Veluwezoom door Natuurmonumenten
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2023 Design by Medusa