NVVR TopoGPS Prubo Hestabv Nieuws R&M Paardenevenementen.nl Multiclips Vermeeren

Ook sporthorloges worden gebruikt om te Ruiteren&Mennen met gps-navigatie

R&M 18 februari 2018


R&M kreeg van een enthousiaste ruiter een leuk Youtube-filmpje toegestuurd, waarbij zij laat zien dat navigeren met behulp van een sportwatch ook goed mogelijk is.  https://www.youtube.com/watch?v=dXmaR-m6JpQ&feature=youtu.be

We moeten daarbij toch wel opmerken dat GPS-navigatie niet behoort tot de hoofdtaken van een sporthorloge en deze daardoor niet over gedetaileerde topografische kaarten beschikken, iets wat in onbekend en bosrijk terrein toch voor grote problemen kan zorgen. 

Heb je al een sporthorloge en wil je daarmee routes gaan rijden, dan raden wij aan om toch ook een gps-navigatie-app zoals Topo-gps of Locus-Maps op de smartphone te instaleren en de route van het het sporthorloge ook daarop te downloaden. Want mocht men tijdens de rit gedwongen worden om van de geplande route af te wijken, dan kan met behulp van de gps navigatie-app toch de locatie bepaald worden en de juiste richting gekozen worden om de rit te vervolgen.

Conclusie is dan ook dat het navigeren met behulp van een vaak gratis navigatie-app veelal eenvoudiger en vele malen goedkoper zal zijn.
Een sporthorloge aanschaffen om er louter mee te navigeren is niet de beste keuze want deze horloges zijn veelal behoorlijk prijzig en beschikken over veel functies die niet gebruikkt zullen worden.  

Wilt men toch een horloge aanschaffen om de sportprestaties te meten dan is het wellicht raadzaam om erop te letten dat het horloge tevens beschikt over een GPS-functie.

Voordeel van een sporthorloge is dat het waterbestendig is (geschikt om mee te zwemmen) en de accu het vele uren volhoudt.


Meer info over her rijden met GPS en navigatie-apperatuur is te vinden in onze vraagbaak.
http://www.ruiterenenmennen.nl/vraagbaak_zoeken.php?nav=64&keywords=gps&x=0&y=0Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa