TopoGPS NVVR Prubo Vermeeren Paardenevenementen.nl Hestabv Nieuws R&M Multiclips

Vrouw op de hoorns genomen door Schotse Hooglander

                                     

 

R&M 8 mei 2018

Een wandelaar is zondag in de Schinveldse bossen aangevallen door een Schotse Hooglander. De Brunssumse raakte daarbij gewond. 

Ze heeft van het incident melding gemaakt bij de politie, de Gemeente Onderbanken en Natuurmonumenten. 

De vrouw liep met haar hond kort aangelijnd toen één van de runderen met een vaartje op haar af kwam. Nog voor de vrouw een veilig heenkomen kon zoeken werd ze letterlijk op de horens genomen. "Toen ik eenmaal op de grond lag draaide hij zich gelukkig om en liep weg. Ik dacht dat mijn laatste uur geslagen had", vertelt ze aan de redactie van LOO-tv. Naast een aantal pijnlijke blauwe plekken zit ze ook onder de schrammen. 

Natuurmonumenten zegt de zaak te onderzoeken. Daarvoor moet ook overleg plaatsvinden met Free Nature dat de Schotse Hooglanders in Schinveld in beheer heeft. 

De Schotse Hooglanders werden in 2004 geintroduceerd in de Schinveldse bossen. Voor zover bekend is in al die jaren één wandelaar gewond geraakt bij een aanval van een rund. Op verzoek van recreanten werd het losloopgebied van de runderen een paar jaar geleden aangepast omdat de beesten geregeld de doorgang van de Leiffenderhofweg blokkeerden.

 

Bron: http://www.loo-tv.nl

 
Nieuws

Alle nieuwsitems

Petitie wegens sanering ruiterpaden Veluwezoom door Natuurmonumenten
Lees meer >

Natuurmonumenten saneert opnieuw ruiterpaden Nationaal Park Veluwezoom
Lees meer >

Inschrijving Paarden4daagse van start
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2023 Design by Medusa