Prubo Vermeeren NVVR Hestabv TopoGPS Paardenevenementen.nl Nieuws R&M Multiclips

'Flirten met de buren' een smakelijke tocht voor ruiters, menners en fietsers door het grensgebied van Oost-en Zeeuws-Vlaanderen

R&M 15 mei 2018

 

Op 10 juni organiseren de  Christi recreatieruiters uit het Belgische Lochristi voor de 7de keer de toertocht ‘Flirten met de buren’, 'n sneukeltoer voor ruiters, menners en fietsers.

Deze ruiterclub, die intussen 10 jaar jong is en bestaat uit 22 enthousiaste leden, organiseerde deze ‘sneukeltocht’ voor het eerst in 2012.

De naam ‘Flirten met de buren’ werd gekozen omdat het Event zich afspeelt in de mooie natuur op het grensgebied van België en onze Nederlandse buren rond Overslag, Zuiddorpe, Koewacht, Moerbeke en Wachtebeke. Het is een echte sneukeltocht.

Sneukelen is een typisch Vlaams begrip dat zoveel betekend als smikkelen en smullen.  Onze Noorderburen zullen dan ook eerder spreken over een ‘smultochtje’. En ja, sneukelen oftewel smikkelen en smullen met een lekker biertje of frisdrank erbij doen we hier!

Voor de tocht zijn 3 routes voorzien die elk volledig zijn bewegwijzerd. Een ruiterroute van  ± 30 KM, een overwegend gelijklopende route voor koetsen en menners van ± 35 KM en een volledig aparte fietsroute van 40 KM voor vrienden die niet te paard komen. Op de 3 voorzien stopplaatsen komen we elkaar telkens terug tegen.  

Er zijn 2 formules. Voor 12,50 EURO voorzien we koffie en enkele ontbijtkoeken bij de start + 3 stopplaatsen onderweg met ook daar telkens wat lekkers. Voor 25,00 EURO doen we hetzelfde maar krijg je bovenop nog een lekker stukje warme beenham met frietjes en heerlijke verse groentjes ná de tocht. 

Vertrokken kan er worden tussen 9h en 11h30 (op 10 juni 2018) te Overslagdijk 62a te Overslag (op de Nederlands/Belgische grens) bij het bedrijf Groenburo. Reserveren kan door naam, telefoon en mailadres + aantal deelnemers en gewenste formule (12,50 of 25,00 EURO) door te mailen naar geert.rolle@telenet.be (telefoon + 32 485 62 47 63) en het juiste bedrag over te schrijven op BE73 1236 1024 8860 van recreatieruiters Lochristi voor 07/06/2018.

We hopen alvast op goed weer en terug minstens 350 deelnemers zoals vorig jaar. Tot dan !!!  

De Christiruiters 
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa