Paardenevenementen.nl Prubo Multiclips Nieuws R&M NVVR Hestabv Vermeeren TopoGPS

Raadslid Oudshoorn: ‘Laat onze trouwe viervoeters ook genieten van zand en zee’ 

  

 

R&M 27-05-2018

Hart voor Den Haag / Groep de Mos wil in navolging van de buurgemeente Wassenaar een slecht weer regeling op de Scheveningse en Haagse stranden voor honden en paarden.

Van 15 mei tot 1 oktober zijn honden en paarden alleen toegestaan op beperkte stukken strand of op gezette tijden. In ons Hollands klimaat zijn er veel zomerdagen met lage temperaturen of met neerslag waar het strand vrij is van badgasten en spelende kinderen. Honden en paarden zouden dan gewoon van het strand gebruik kunnen maken zonder anderen te hinderen. Hart voor Den Haag / Groep de Mos wil een speciale slechtweerregeling op het strand. Dit houdt in dat wanneer het 18 graden Celsius of lager is of als er neerslag valt, er honden en paarden zijn toegestaan. Dit wordt aangegeven door een vlag bij de strandopgang, als de vlaggen zijn gehesen dan zijn honden en paarden, niet toegestaan en zonder de vlag is het strand vrij toegankelijk.

Raadslid René Oudshoorn “De helft van de zomer is het strand nagenoeg leeg door ons wisselvallig zomerweer terwijl ook dan de honden- en paardenbezitters moeten uitwijken naar alternatieve locaties. Ook de honden uitlaatservices moeten ver omrijden en lopen. Met deze regeling kan iedereen ook in de zomer gewoon van het strand genieten zonder elkaar in de weg te lopen”.

Bron: www.hartvoordenhaag.nl
Nieuws

Alle nieuwsitems

Oproep tot herstel historisch ommetje te Rijsbergen voor wandelaars, fietsers, ruiters en menners
Lees meer >

Uitnodiging ruiteravond Noord-Hollands Duinreservaat 1 juni
Lees meer >

Stichting Schoorlse Bos moet Blijven luidt de Noodklok!!
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2023 Design by Medusa