TopoGPS Nieuws R&M Vermeeren Multiclips Prubo Hestabv NVVR Paardenevenementen.nl

Raadslid Oudshoorn: ‘Laat onze trouwe viervoeters ook genieten van zand en zee’ 

  

 

R&M 27-05-2018

Hart voor Den Haag / Groep de Mos wil in navolging van de buurgemeente Wassenaar een slecht weer regeling op de Scheveningse en Haagse stranden voor honden en paarden.

Van 15 mei tot 1 oktober zijn honden en paarden alleen toegestaan op beperkte stukken strand of op gezette tijden. In ons Hollands klimaat zijn er veel zomerdagen met lage temperaturen of met neerslag waar het strand vrij is van badgasten en spelende kinderen. Honden en paarden zouden dan gewoon van het strand gebruik kunnen maken zonder anderen te hinderen. Hart voor Den Haag / Groep de Mos wil een speciale slechtweerregeling op het strand. Dit houdt in dat wanneer het 18 graden Celsius of lager is of als er neerslag valt, er honden en paarden zijn toegestaan. Dit wordt aangegeven door een vlag bij de strandopgang, als de vlaggen zijn gehesen dan zijn honden en paarden, niet toegestaan en zonder de vlag is het strand vrij toegankelijk.

Raadslid René Oudshoorn “De helft van de zomer is het strand nagenoeg leeg door ons wisselvallig zomerweer terwijl ook dan de honden- en paardenbezitters moeten uitwijken naar alternatieve locaties. Ook de honden uitlaatservices moeten ver omrijden en lopen. Met deze regeling kan iedereen ook in de zomer gewoon van het strand genieten zonder elkaar in de weg te lopen”.

Bron: www.hartvoordenhaag.nl
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa