Vermeeren TopoGPS Hestabv Multiclips NVVR Nieuws R&M Paardenevenementen.nl Prubo

Mogelijke wijziging zomertijd. Uw mening wordt gevraagd!

R&M 11 juli 2018 

Naar aanleiding van verzoeken van burgers, het Europees Parlement en sommige EU-lidstaten, heeft de Commissie besloten een onderzoek in te stellen naar de werking van de huidige zomertijdregeling in de EU, en te beoordelen of deze al dan niet moet worden gewijzigd.

de Commissie wilt de standpunten verzamelen van Europese burgers, belanghebbenden en lidstaten over de huidige zomertijdregeling/wintertijd in de EU en mogelijke wijzigingen daarvan.

Nog tot 14 augustus kan er gereageerd worden. U kunt in de enquête (zie link onderaan dit artikel) aangeven waar uw voorkeur ligt.

Zoals:

* Handhaven van de huidige halfjaarlijkse omschakeling tussen winter/zomertijd

* Permanente wintertijd

* Permanente zomertijd

Vooral voor scholieren, werkenden  en mensen met (huis-)dieren zal een permanente zomertijd een groot voordeel hebben. Het is in de avonden langer licht met daardoor meer tijd voor beweging, ontspanning of sport. Langer daglicht zal echter ook vanuit de horeca bekeken een meerwaarde hebben.

Twee maal per jaar omschakelen tussen zomer-en wintertijd heeft voor niemand voordelen, terwijl er wel veel nadelen aan kleven, zowel fysieke, psychologische als economische.

Ook voor van ons afhankelijke dieren is het een verstoring van hun dagelijkse ritme en zelfs in  het wild levende dieren moeten zich plotsklaps aanpassen aan het veranderde ritme van de mensenmaatschappij, waardoor er velen slachtoffer worden van een veranderde verkeersspits. 

Anders dan sommige mensen denken is de wintertijd géén ‘natuurlijke’ tijd. Noch de zomertijd, noch de wintertijd zijn een natuurlijk gegeven. Tijd is immers een bedenksel van de mens, dat met name handig is om binnen onze maatschappij het gezamenlijk  functioneren eenvoudiger te maken door bv. bepaalde afspraken met elkaar te maken. Tijdens de toenmalige oliecrisis is de zomertijd in 1978 door toenmalig minister-president Joop den Uyl geherintroduceerd als energiebesparende maatregel. Iets wat de zomertijd ook nu weer actueel maakt.  

Via deze link naar de Europese enquête kunt u uw voorkeuren kenbaar maken. Dit kunt u doen als individu, maar ook bedrijven, verenigingen of vereniging.  https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/2018-summertime-arrangements?surveylanguage=NL  

Bron: Ruiteren&Mennen
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa