Prubo Paardenevenementen.nl Hestabv Multiclips Vermeeren Nieuws R&M NVVR TopoGPS

De Huijbergse paarden-3daagse: een evenement ten bate van pensionado's!

  


R&M 05-08-2018

Dit jaar wordt op 28, 29 en 30 september weer de Huijbergsepaarden3-daagse gehouden. Het is alweer de negende keer dat dit goeddoel-evenement ten bate van het 'Manegepaarden Pensioenfonds' wordt georganiseerd. 

Goeddoel-Evenement

Wat begon als een 3-daagse voor ruiters en menners is door de jaren uitgegroeid tot een meerdaags festijn waar voor iedereen van alles te beleven is. Het evenement, dat ontstaan is uit de behoefte naar financiele middelen om bejaarde manegepaarden van een verdiende oude dag te laten genieten, heeft inmiddels internationale bekendheid. Er komen ruiters en mencombinaties uit alle windstreken van Nederland, maar ook uit Duitsland, België en zelfs uit Spanje. Hoe groter de (internationale) bekendheid hoe  groter ook financiele bijdrage voor het Manegepaarden Pensioenfonds.  

Stichting Manegepaarden Pensioenfonds

De Huijbergse paarden3daagse zal een unieke ervaring zijn voor menig ruiter, maar met dit evenement wilt de organisatie ook graag even stilstaan bij het lot van duizenden manegepaarden in Nederland. 

Bijna elke ruiter of menner is zijn hobby ooit begonnen door te leren rijden op manegepaarden of pony’s. Deze dieren werken dag in dag uit om ons geduldig de beginselen van het paardrijden te leren. Niet iedereen rijdt evengoed, de een hobbelt wat meer of zit wat meer in hun mond te sjorren, kortom deze paarden moeten gedurende hun carrière heel wat doorstaan.

Als ze dan eenmaal zover zijn dat ze dit werk niet meer aankunnen, dan moeten ze vaak plaats maken voor een vervanger. Manegehouders hebben meestal niet zoveel ruimte dat ze hun oude paarden kunnen aanhouden. Daardoor eindigen 9 van de 10 manegepaarden of pony’s op het slachthuis.  

Deze dieren behoren echter, na een levenlang hard werken, net als elke andere werknemer met pensioen te kunnen.

 

De organisatie van de Huijbergsepaarden3daagse heeft zich dan ook tot doel gesteld dat de opbrengst van het evenement geheel ten goede komt aan de Stichting Manegepaardenpensioenfonds.

Dit evenement is dus niet alleen om de recreatieve ruiter en menner kennis te laten maken met de mooie omgeving van Huijbergen, maar is ook een evenement met een dikke knipoog naar alle manegepaarden. 

Stichting Manegepaarden Pensioenfonds vangt uitgewerkte manegepaarden op en verzorgen ze tijdens hun oude dag. Deze stichting krijgt geen overheidssteun en moet het hebben van dit 3-daagse evenement dat jaarlijks georganiseerd wordt, hun webshop en donoren. Al het werk dat verricht moet worden wordt gedaan door vrijwilligers.

Meer informatie over de stichting vindt u op www.manegepaardenpensioenfonds.nl

 

Meerijden met de Huijbergsepaarden3daagse 

Ingeklemd tussen Zeeland en Vlaanderen ligt de bijzondere ‘Brabantse Wal’. Een waar Mekka voor actieve ruiters en menners! 

Huijbergen kent schitterende ruiter-en menpaden en zandwegen. De ruime uitrijmogelijkheden en de natuurlijke schoonheid van de omgeving vormen de ingrediënten voor een uniek recreatief paardenevenement.

Het programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag alleen onder de man ca.18 km. 

Zaterdag ruiters en menners ca. 27km. Met de mogelijk tot een afsteek voor ruiters naar 22km.

Zondag ruiters ca 18km en menners ca 25 km.  

Vrijwilligers gezocht !

De opbrengst van dit 3-daagse evenement wordt geheel bestemd om oude paarden die hun gehele leven hebben gewerk als manegepaard een mooie oude dag te geven. Iedereen die zich inschrijft weten dus dat ze, niet alleen mooie ritten voorgeschoteld krijgen, maar tevens behoeftige pensionado's helpen. Dat maakt deelname natuurlijk nog extra leuk, maar om alles in goede banen te leiden zijn er veel vrijwilligers nodig. 

De organisatie kan bijvoorbeeld in het Kinderknutseldorp nog wat helpende handjes gebruiken en voor nog andere zaken. Het is dus zeker niet altijd noodzakelijk dat alle vrijwilligers perse iets met paarden van doen moeten te hebben. Meer info is te vinden op de website. Zie daarvoor de link onderaan.

 

Niet alléén voor paardenmensen!

Dit goeddoel-evenement voor manegepaarden is allang niet meer alléén iets voor paardenmensen. Ook voor andere bezoekers, jong en oud die wel of niet iets met paarden hebben, is er van alles te doen. Op 29 en 30 september is er namelijk op het weiland aan de Staartsestraat tegenover Manege de Wolf een heus Strodorp om lekker rond te struinen. Er zijn allerlei gezellig kraampjes met kleding, sieraden, dierenartikelen, brocante etc.

Er is een Kinderknutseldorp waar van alles te beleven valt en te doen is. Van stokpaardjes maken tot je uitleven op de wild-west stormbaan en nog veel meer. Demonstraties trick riding, kür op muziek en vrijheidsdressur worden gegeven. En last but not least is er ook nog een spectaculaire wild west-show.

Wie uiteindelijk van dat alles een gezonde goesting heeft gekregen, komt ruimschoots aan zijn trekken bij één of misschien wel alle 10 Foodtrucks, waar de meest uiteenlopende heerlijkheden te vinden zijn. 

En dan te bedenken dat de toegang tot dit alles ook nog eens gratis is. Dan blijf je toch niet thuis!  

 

Schitterende gelegenheid voor een korte vakantie

Het is voor mensen die van iets verder komen en dit evenement willen combineren met een meerdaags verblijf een uitstekende gelegenheid om de fraaie omgeving te kunnen verkennen. Natuur en cultuur gaan hand in hand in deze prachtige grensregio die zich bij uitstek leent voor het maken van prachtige wandel-of fietstochten. Het Belgische Kalmthout met haar natuurpark en arboretum, de Oosterschelde is vlakbij, maar ook de gezellige, historische binnenstad van Bergen op Zoom die werkelijk bol staat van oude monumenten is een must om te bezoeken. 

De oude manegepaardjes hopen op uw komst!  

 

 

 

 

Meer info is te vinden op: http://www.huijbergsepaarden3daagse.nl/

 

Bron: Ruiteren & Mennen

 
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa