NVVR Hestabv Vermeeren Nieuws R&M TopoGPS Multiclips Paardenevenementen.nl Prubo

Opsporing verzocht. Belgische politie zoekt paardenbeul

R&M 10 november 2018

 

Doorbraak in onderzoek naar Limburgse paardenbeul. 

Het parket van Belgisch Limburg en verschillende lokale politiezones hebben een getuigenoproep verspreid in het onderzoek naar een paardenbeul, die verschillende dieren zwaar verwondde in de omgeving van Stevoort, Sint-Lambrechts-Herk, Alken, Herk-De-Stad en Diest. 

Sinds 2009 krijgt Limburg geregeld te maken met paardenverminking, met een piek in 2013, maar nog nooit kon een dader worden gevat of was er sprake van een concreet spoor.

Zo stierf in september van dit jaar nog een veulen aan door de paardenbeul toegebrachte verwondingen. Het veulen bloedde dood. Een eerder slachtoffer kon na vakkundig ingrijpen van de dierenarts en maanden revalidatie gered worden. Bij weer een ander paard sneed de beul een oor af. 

 

Parket en politie zijn ook specifiek op zoek naar een man die in de omgeving van de feiten is opgemerkt en die mogelijk meer informatie heeft over de zaak, zo staat in het opsporingsbericht.

Signalement

De man die de politie nu zoekt, is 1,80 meter groot en 55 à 60 jaar oud. Hij is breed gebouwd met een gebogen houding. De man heeft donkerbruin haar, bakkebaarden, is kalend aan de kroon en heeft een volle baard onderaan de kin. Links in zijn hals is een bruine moedervlek zichtbaar en op zijn rechteronderarm heeft hij een kleine tatoeage. De man verplaatste zich met een fiets met twee draagtassen achteraan.

 

Iedereen die zichzelf herkent, iemand kent die aan de beschrijving voldoet of meer informatie heeft over de feiten van paardenverminking, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH).

Dat kan via het nummer (0032)011/93.89.38 of via mail naar info@politielrh.be.

Ook de politiezones Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken en kanton Borgloon zijn betrokken bij het onderzoek.

 

Bron: HLN.be

Bron: Equitom

 

 
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa