Vermeeren Hestabv Multiclips TopoGPS Nieuws R&M Paardenevenementen.nl Prubo NVVR

NHRP zoekt keurmeesters voor haar Kwaliteitskeurmerk Hippische Routestructuren

3 december 2018 

Het NHRP (Nederlands Hippisch Recreatie Platform) is op zoek naar kandidaten die zich als keurmeester in willen zetten om de kwaliteit van hippische routestructuren op een hoger niveau te brengen.   

Sinds begin 2018 wordt er gewerkt binnen het NHRP aan de invoering van het kwaliteitskeurmerk. Het keurmerk richt zich primair op veiligheid voor ruiters en menners tijdens het rijden van een route, in verhouding tot de steeds groter wordende verkeersdruk.  

Aan het nieuwe kwaliteitskeurmerk zijn een aantal vaste criteria verbonden die als voorwaarden gelden. Ook worden een aantal aanbevelingen gedaan in de vorm van richtlijnen, waarbij veiligheid voor mens en dier steeds leidend zijn. Hierop moet de routestructuur getoetst worden.   

Overheden, routebureaus, gebiedsbeheerders kunnen als eigenaar/beheerder van een routestructuur het kwaliteitskeurmerk aanvragen bij het NHRP.  Na de aanvraag dient de keurmeester volgens een bepaald protocol de routestructuur te toetsen op de vastgestelde criteria en aandachtspunten.  De keuring bestaat uit het narijden van een vooraf bepaald gedeelte van de routestructuur. Dit kan naar eigen keuze met een paard, mountainbike, te voet of auto (gedeelte).

De aangeboden functie is een vrijwilligersfunctie met onkostenvergoeding.  

Wat verwachten we van de keurmeester;

1. Geen bestuurlijke binding met een van de bij het NHRP aangesloten organisaties

2. Geheel onafhankelijk, kritisch en zelfstand de keuring uitvoert

3. Aantoonbare ervaring als recreatief ruiter of menner waarbij het beheersen van of affiniteit      met beide disciplines een pre is 

4. Ervaring in het rijden van hippische routestructuren in wisselende omstandigheden en              omgevingen (natuurgebied, buitengebied, stedelijk gebied)

5. Mobiel om redelijke afstanden (max 100km) te overbruggen

Geschikte kandidaten kunnen zich aanmelden bij het NHRP via info@nhrp.nl

De binnen het NHRP samenwerkende organisaties zijn;

Manege & Ruiterbond, Nederlandse Vereniging Voor Vrijetijdsruiters, Stichting Hippisch Toerisme Nederland, Stichting Ruiteren & Mennen, Stichting Rijvaardigheidsbewijzen Recreatieruiters en de Nederlandse Hippisch Activiteiten Vereniging. 

Bron: http://nhrp.nl

 
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa