Prubo Vermeeren TopoGPS Hestabv Paardenevenementen.nl Nieuws R&M NVVR Multiclips

Strandafslag 27 Langevelderrslag bij Noordwijkerhout moet wederom opengesteld worden voor paarden. Teken ook de petitie

  

Foto Paul van Rooijen

R&M 10 december 2018

Lisanne Meijer is een enthousiaste ruiter die graag op het strand bij Noordwijkerhout gaat rijden. Eind 2017 stak de Gemeente daar een stokje voor, door de parkeerplaats te sluiten voor paardentrailers en geen paarden meer te gedogen op strandafslag 27 bij Langevelderslag. Dit is echter de enige voor trailers geschikte parkeerplaats en ook de enige veilige strandafslag. Andere strandafslagen zijn voor bepaalde paarden vaak ronduit te gevaarlijk. Veel te steil, te smal, te mul en ook nog afgezet met prikkeldraad. Om het tij te keren is zij een petitie gestart met als doel de gemeente op andere gedachten te brengen. Hieronder legt Lisanne uit waarom ze de petitie is gestart:

"Al vele tientallen jaren maakten ruiters in de periode september tot mei gebruik van de afrit 27 bij Langevelderslag te Noordwijk om daar het strand op te gaan.

Dit was de enige mogelijkheid in de gemeente Noordwijk om het strand te betreden zonder het (vaak zware) duin door te rijden en de steile afritten te moeten nemen.

Ook de ruime en veilige parkeergelegenheid die er bij de Langervelderslag is maakte dit voor veel ruiters uit de bollenstreek en ver daar buiten de ideale plek om het strand op te gaan.

Najaar 2017 besloot de gemeente Noordwijk echter om dit niet meer te gedogen. Er was door de gemeente een mooi strandvoertuig aangeschaft en de toezichthouders konden nu mooi over het strand gaan rijden, gaan handhaven en boetes uitdelen.

Als voornaamste reden gaf de gemeente Noordwijk aan dat er “gevaarlijke situaties” ontstonden door het gebruik van de afrit door ruiters. Meerdere malen heb ik pogingen ondernomen om hier bij de politie rapportages van te krijgen maar tot op heden heb ik hier geen enkele medewerking bij gekregen of bewijs van mogen ontvangen.

Git Bossinade heeft naar aanleiding van het handhavingsbeleid een bericht geplaatst op facebook.

De reacties waren overweldigend. Vele mensen snapten ook niks van dit nieuwe handhavingsbeleid.

Ook de gemeente heeft gereageerd en ons gewezen op de alternatieven om op het strand te komen.

De parkeergelegenheden die zij aandragen zijn echter onvergelijkbaar met Langevelderslag.

Op een zaterdag of zondag kan daar wellicht 1 trailer parkeren (als je geluk hebt), op een andere plek moet eerst een drukke weg over worden gestoken en bij alle parkeerplekken moet er eerst door het duin gereden worden alvorens het strand te kunnen bereiken.

Git Bossenade heeft vorig jaar meerdere organisaties benaderd en overleggen gevoerd maar helaas heeft dat tot op heden toto niks geleid.

Nu gaan per 1 januari de gemeenten Noordwijkerhout en Noordwijk samen tot 1 nieuwe gemeente Noordwijk. De verkiezingen zijn geweest en ik heb met een aantal van de partijen die in de nieuwe gemeenteraad zullen plaatsnemen contact opgenomen.

Zij zijn bereid om mij te helpen om dit onderwerp zsm op de agenda van de nieuwe gemeenteraad te krijgen.

Om te laten zien hoeveel mensen er zouden willen dat afrit 27 weer opengesteld word heb ik een petitie aangemaakt. Het zou super zijn we een enorme hoeveelheid handtekeningen kunnen overdragen aan de nieuwe gemeenteraad als dit stuk in de vergadering .

Dus vind jij ook dat de gemeente Noordwijk afrit 27 Langevelderslag weer in de periode september tot mei moet opstellen voor ruiters teken dan de petitie!

https://langevelderslagtepaard.petities.nl/?fbclid=IwAR1MZjkBB66YkY2HMa-bqeVW7HZwKAn4ccYq3luvkD4fTN8i5AKCQvAx7kg 

Delen mag! Graag zelfs!" 

 

 
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa