TopoGPS Paardenevenementen.nl Vermeeren Hestabv Prubo Nieuws R&M NVVR

Drachtige merrie vast in veerooster en overlijdt

 

 R&M 7 maart 2019

 

Meerdere hulpdiensten zijn woensdag 6 maart uitgerukt om een paard te bevrijden uit een wildrooster. Het gaat om een van de paarden die een natuurgebied begrazen tussen Burgh-Haamstede en Renesse. Ondanks de reddingspoging overleefde het dier het niet. 

 

Het drachtige paard kwam met haar achterbeen tussen de spijlen van het wildrooster, laat boswachter Piet van Loon weten. Mogelijk is het dier door stress nog vaster komen te zitten. De brandweer, Staatsbosbeheer, de dierenpolitie en een huisarts hebben het dier hulp verleend. Samen wisten ze de drachtige merrie uit haar benarde politie te bevrijden.

 

In eerste instantie leek het er volgens de dierenpolitie op dat de merrie relatief ongehavend was, maar de wijkagent meldt dat ze later alsnog aan haar verwondingen is overleden, mogelijk door de stress of door interne verwondingen. Ook de ongeboren veulen kon niet gered worden.

"Voor zover bekend is dit bij ons het eerste dier dat door een wildrooster komt te overlijden", aldus boswachter Van Loon. Hij laat weten dat het gissen is naar de exacte oorzaak. Staatsbosbeheer gaat wel kijken of het huidige rooster aangepast moet worden.

 

Bron: https://www.omroepzeeland.nl

 

 Nieuws

Alle nieuwsitems

Wat te doen bij extreme hitte?
Lees meer >

Amsterdamse Waterleidingduinen een ruiterpad rijker
Lees meer >

Ruiterpad over de Benderse in het Dwingelderveld is weer opengesteld
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2022 Design by Medusa