Achterhoek TopoGPS Nieuws R&M De Groote Heide Hestabv MrGPS

Drachtige merrie vast in veerooster en overlijdt

 

 R&M 7 maart 2019

 

Meerdere hulpdiensten zijn woensdag 6 maart uitgerukt om een paard te bevrijden uit een wildrooster. Het gaat om een van de paarden die een natuurgebied begrazen tussen Burgh-Haamstede en Renesse. Ondanks de reddingspoging overleefde het dier het niet. 

 

Het drachtige paard kwam met haar achterbeen tussen de spijlen van het wildrooster, laat boswachter Piet van Loon weten. Mogelijk is het dier door stress nog vaster komen te zitten. De brandweer, Staatsbosbeheer, de dierenpolitie en een huisarts hebben het dier hulp verleend. Samen wisten ze de drachtige merrie uit haar benarde politie te bevrijden.

 

In eerste instantie leek het er volgens de dierenpolitie op dat de merrie relatief ongehavend was, maar de wijkagent meldt dat ze later alsnog aan haar verwondingen is overleden, mogelijk door de stress of door interne verwondingen. Ook de ongeboren veulen kon niet gered worden.

"Voor zover bekend is dit bij ons het eerste dier dat door een wildrooster komt te overlijden", aldus boswachter Van Loon. Hij laat weten dat het gissen is naar de exacte oorzaak. Staatsbosbeheer gaat wel kijken of het huidige rooster aangepast moet worden.

 

Bron: https://www.omroepzeeland.nl

 

 Nieuws

Alle nieuwsitems

Gelukkig, gezond en voorspoedig 2021
Lees meer >

Wegens corona organiseert de Manege & Ruiter Bond de eerste online manegekampioenschappen
Lees meer >

Manege & Ruiter Bond komt met eigen keurmerk Welzijn & Veiligheid!
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2021 Design by Medusa