Prubo Hestabv Nieuws R&M TopoGPS Multiclips NVVR Paardenevenementen.nl Vermeeren

PAARD & ERFGOED VERHUIST NAAR DE TUINEN VAN FREDERIKSOORD

 R&M 7 maart 2019


Persbericht 7 maart 2019
 
PAARD & ERFGOED VERHUIST NAAR DE TUINEN VAN FREDERIKSOORD
De organisatie van de grootste plattelandsfair van het Noorden, de Stichting Paard & Erfgoed, heeft besloten om in de gemeente Westerveld te blijven. De nieuwe locatie van de plattelandsfair is gevonden in de tuinen van Frederiksoord. Hier heeft de organisatie voldoende mogelijkheden om Paard & Erfgoed verder te ontwikkelen.

Het jaarlijkse evenement met veel bezoekers vond altijd plaats op landgoed Boschoord. Door de groei van het bezoekersaantal werd de organisatiedruk erg groot en is er uitgekeken naar een nieuwe locatie.
De gemeente Westerveld is verheugd dat het in deze regio blijft plaatsvinden. Burgemeester Rikus Jager: “Een evenement als dit hoort echt thuis in onze gemeente. De sfeer en de uitstraling hiervan komen uitstekend tot hun recht in het decor van de tuinen van Frederiksoord.”
Het evenement past heel voortreffelijk in het gedachtengoed van Johannes van den Bosch om mensen met een beperking of achterstand mee te laten doen en een betere toekomst te bieden. Er komen jaarlijks ca. 6.000 bezoekers naar Paard & Erfgoed.

Frederiksoord
Zondag 1 september blijft als vanouds een fair waar je heerlijk kunt rondstruinen en genieten van paarden- en hondenshows. En ook leuk om te zien zijn de ambachten, schapendrijven, producten uit de streek, oude trekkers en woonwagens. De vrijwilligers en cliënten die andere jaren meededen in de organisatie zetten ook dit jaar weer alles in het werk om er een prachtige sfeer te creëren. Daarnaast zijn er plannen om het evenement uit te breiden naar twee dagen.

Tweedaags programma
Sebraine Meijerink, voorzitter van de Stichting Paard & Erfgoed: “We zitten vol ideeën om op zaterdag met een vernieuwend programma te komen.” Om die voorstellen vorm te geven, werd op donderdag 28 februari een mini-conferentie georganiseerd in het gemeentehuis. Hier zijn voorstellen met direct betrokkenen gedeeld en getoetst op haalbaarheid. “We zien dit als een mooie kans om de ondernemers die in het gebied rond Frederiksoord actief zijn, te betrekken bij de uitvoering. Zodra de plannen definitief zijn, treden we ermee naar buiten,” aldus Meijerink.
 
Voor meer informatie:

Sebraine Meijerink, voorzitter Stichting Paard & Erfgoed, telefoon 0626738172
www.paardenerfgoed.nl of mail naar info@paardenerfgoed.nl

 

 
Nieuws

Alle nieuwsitems

Oproep tot herstel historisch ommetje te Rijsbergen voor wandelaars, fietsers, ruiters en menners
Lees meer >

Uitnodiging ruiteravond Noord-Hollands Duinreservaat 1 juni
Lees meer >

Stichting Schoorlse Bos moet Blijven luidt de Noodklok!!
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2023 Design by Medusa