NVVR Paardenevenementen.nl Nieuws R&M Hestabv Vermeeren Prubo Multiclips TopoGPS

Echtpaar overleefde aanval tauros ternauwernood: ‘We hadden geen schijn van kans’

 

 

Iedereen die zich wandelend, fietsend of te paard in een begrazingsgebied begeeft kan simpelweg te grazen worden genomen door een boze of geïrriteerde grote grazer. Dit gegeven kwam reeds eerder naar voren bij onze enquete en blijkt ook bij het incident in de Maashorst het geval te zijn geweest.

 

Ondanks dat worden door beheerders vaak fictieve oorzaken opgegeven waardoor mensen werden aangevallen door grote grazers.

Zo zouden vaak honden de oorzaak zijn, willen recreanten de grote grazers aaien, voeren of houden mensen gewoonweg niet voldoende afstand tot de dieren. (Opvallend is dat verschillende gebiedsbeheerders, verschillende afstanden tot de dieren hanteren van 5 en 25 tot 50 meter). 

Ook in het geval van het incident van zaterdag jl. in de Maashorst werd door de beheerder direct als oorzaak aangedragen dat er sprake was van een loslopende hond. Dit was echter geenszins het geval en lijkt meer op het bewust de schuld neerleggen bij recreanten met honden.

 

In onderstaande link vertelt het echtpaar dat slachtoffer werd van een agressieve tauros de ware toedracht: 

https://www.bd.nl/uden-veghel-e-o/trudie-en-wim-thoonen-overleven-aanval-tauros-we-hadden-geen-schijn-van-kans~a9628627/?fbclid=IwAR3ip6IyO7AwQ0gtM9ApB_rEx0HLHNxMM7c0HpMLnCs_UFIyKoUKlsgD76E

 
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa