Paardenevenementen.nl Nieuws R&M Hestabv Prubo NVVR Vermeeren Multiclips TopoGPS

Ruiteren & Mennen maakt ruimte voor menners in Breda

R&M 2 april 2014

De gemeente Breda zal zo snel mogelijk een blokkade, welke een doorgang voor menners onmogelijk maakt verwijderen. In het gebied nabij De Rith en De Dog Dreef verscheen een paar maanden terug een afsluitpaal welke de overlast door buggys en quads  moest verminderen. Met het aanbrengen van de afsluiting, haalde de gemeente Breda onbewust een streep door de mogelijkheden van veel menners welke gebruik maken van dit pad.

Ruiteren & Mennen werd benaderd, met de vraag of deze iets kon betekenen voor de menners. Omdat de betreffende route ook in de toekomst een belangrijke sleutelrol vervult in het West Brabantse knooppuntennetwerk kreeg deze blokkade hoge prioriteit.

Na contacten met de wethouder Bergkamp van Breda en zijn ambtenaren, is op 1 april overeenstemming bereikt om de blokkering op te heffen.

De gemeente Breda zal een zogenaamde carterbreker plaatsen, welke de doorgang van ruiters en menners garandeert en voor de auto, quad en buggy onmogelijk maakt.

Zoals het woord al aangeeft beschadigt de onderzijde van het voertuig (carter), zodra deze over het obstakel van massief beton rijdt. Een menwagen wordt als het ware over de puist getild, terwijl dit bij een auto niet mogelijk is.

Paarden hebben geen probleem met de carterbreker. Het is in het begin even wennen, echter de tweede keer zullen paarden er gewoon overheen lopen. Er zijn geen gevaarlijke scherpe randen, dus de paarden kunnen zich er niet aan verwonden.

 

De verbindingszone in De Rith zal uiteindelijk een belangrijk onderdeel vormen van een nieuw ruiter-en mennetwerk. West Brabant gaat in navolging van Oost Brabant alle oude ruiter-en menpaden op de schop nemen en een nieuw netwerk op basis van knooppunten aanleggen.

Vooral de verkeersveiligheid en het toeristisch aantrekkelijk maken van de routes is van groot belang bij het ontwerp, waarbij veel lokale ondernemers zullen worden betrokken. Onderzoeken hebben immers uitgewezen dat het recreatieve ruiteren en mennen een behoorlijke meerwaarde kan betekenen voor de lokale economie. Zeker in deze tijden een belangrijke opsteker voor de regio.

Bron R&M
Nieuws

Alle nieuwsitems

Oproep tot herstel historisch ommetje te Rijsbergen voor wandelaars, fietsers, ruiters en menners
Lees meer >

Uitnodiging ruiteravond Noord-Hollands Duinreservaat 1 juni
Lees meer >

Stichting Schoorlse Bos moet Blijven luidt de Noodklok!!
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2023 Design by Medusa