Nieuws R&M Multiclips Prubo Paardenevenementen.nl Vermeeren TopoGPS NVVR Hestabv

Vakantieplannen? Laat ze niet in het water vallen!

                                           

R&M 9 januari 2020 

 

Iedereen kent het wel, gezellig met vrienden samen plannen maken om een weekendje erop uit te trekken. Super leuk, maar waar gaan we dan heen? De ene wilt strand, de ander vindt een weekeindje Ardennen geweldig, weer een ander pleit voor het Drents Friese Wold of de Veluwe, maar ook dat mooie stukje buitenland in eigen land, dat heuvelachtige Limburg is een gewenste bestemming. Gezamenlijk de uiteindelijke bestemming bepalen door ‘meeste stemmen gelden’ is gebruikelijk. 

 

Maar overweeg eens om ook de weersverwachting een stem te geven, want hoe zit het met het weer dat weekend? Een regenbui hoort bij recreeren in de natuur, maar plensbuien of zware onweders daar zit waarschijnlijk niemand tijdens 'n gezellig weekendje weg op te wachten. Over het algemeen is iedereen blij met overwegend droog weer, maar hevige wind of hoge temperaturen kunnen mede van invloed zijn bij het bepalen van de uiteindelijke bestemming en het succes. 

 

De technische mogelijkheden om het weer op diverse locaties over een periode van 5 dagen tot zo’n 2 weken vooruit te volgen bestaan en zijn tegenwoordig voor iedereen vrij beschikbaar. Enige vereiste is de beschikking te hebben over een computer, tablet, of smartphone.

 

Haast iedereen kent wel de website Buienradar.nl, maar vaak wordt deze enkel gebruikt voor snel een overzicht van de weersomstandigheden op dat moment of enkele uren vooruit. 

Buienradar.nl heeft echter de mogelijkheid om de diverse ‘wens’-locaties voor je weekeindje in te voeren in ‘mijn weer’. Tot max. 6 woonplaatsen (ongeacht waar ter wereld) kunnen toegevoegd worden. Hierdoor krijg je een weeroverzicht met naar keuze, 5 tot 14 daagse overzichten van de verwachte neerslag, temperatuur, zon en windkracht.  

 

Met behulp van Buienradar zal het te verwachten weer ter plaatse wellicht de doorslaggevende ‘stem’ zijn om je vakantie niet in het 'water' te laten vallen. Maar al is  Buienradar ' handig hulpmiddel, hou er toch rekening mee dat niets zo veranderlijk is als het weer. 

 

Buienradar beschikt ook over radaroverzichten van motregen, onweer, sneeuw enz. en afhankelijk van het seizoen zelfs over een hooikoorts oftewel pollen- en muggenradar.

Er is van Buienradar een app verkrijgbaar voor android en iphone. 

 

 

 

 
Nieuws

Alle nieuwsitems

Ruiterpad over de Benderse in het Dwingelderveld afgesloten
Lees meer >

Oproep tot herstel historisch ommetje te Rijsbergen voor wandelaars, fietsers, ruiters en menners
Lees meer >

Uitnodiging ruiteravond Noord-Hollands Duinreservaat 1 juni
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa