Vermeeren TopoGPS Multiclips Nieuws R&M Paardenevenementen.nl NVVR Prubo Hestabv

Trailerparkeerplaats Drents Friese Wold verhuist binnenkort

 

R&M 17-03-2020

Diverse bezoekers aan het Drents Friese Wold, hebben R&M benaderd wegens geruchten over een dreigende sluiting van de Trailerparkeerplaats bij het Buitencentrum te Appelscha.

Naar aanleiding daarvan hebben wij contact opgenomen met Boswachter Corné Joziasse van Staatsbosbeheer DFW met de vraag of de trailerparkeerplaats wellicht toch behouden kan blijven.

Boswachter Joziasse gaf hierop aan dat Staatsbosbeheer in gesprek is met de omgeving om te kijken naar een alternatief zodat er mogelijk voor de ruiters een horeca stop te realiseren is.

 

De reden van verplaatsing van het parkeerterrein is om de veiligheid van de speelweide te borgen. Bij drukke dagen vinden we het niet verantwoord hier een ruiterroute over te leiden.

Daarnaast horen wij van de horeca dat door ruiters praktisch geen gebruik gemaakt wordt van deze voorziening.

Dit afwegende is de keuze gemaakt naar een ruimere P-plek aan de Canadaweg die aansluit op het routenetwerk. Binnenkort wordt deze locatie ingericht en gedeeltelijk van verharding voorzien.

 

Zodra er meer bekend is over de nieuwe trailerparkeerplaats en wanneer deze geschikt is voor gebruik dan zullen we dit vermelden en aanduiden op de R&M-routeplanner.
Nieuws

Alle nieuwsitems

Oproep tot herstel historisch ommetje te Rijsbergen voor wandelaars, fietsers, ruiters en menners
Lees meer >

Uitnodiging ruiteravond Noord-Hollands Duinreservaat 1 juni
Lees meer >

Stichting Schoorlse Bos moet Blijven luidt de Noodklok!!
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2023 Design by Medusa