Paardenevenementen.nl TopoGPS Vermeeren Nieuws R&M NVVR Multiclips Hestabv Prubo

Trailerparkeerplaats Drents Friese Wold verhuist binnenkort

 

R&M 17-03-2020

Diverse bezoekers aan het Drents Friese Wold, hebben R&M benaderd wegens geruchten over een dreigende sluiting van de Trailerparkeerplaats bij het Buitencentrum te Appelscha.

Naar aanleiding daarvan hebben wij contact opgenomen met Boswachter Corné Joziasse van Staatsbosbeheer DFW met de vraag of de trailerparkeerplaats wellicht toch behouden kan blijven.

Boswachter Joziasse gaf hierop aan dat Staatsbosbeheer in gesprek is met de omgeving om te kijken naar een alternatief zodat er mogelijk voor de ruiters een horeca stop te realiseren is.

 

De reden van verplaatsing van het parkeerterrein is om de veiligheid van de speelweide te borgen. Bij drukke dagen vinden we het niet verantwoord hier een ruiterroute over te leiden.

Daarnaast horen wij van de horeca dat door ruiters praktisch geen gebruik gemaakt wordt van deze voorziening.

Dit afwegende is de keuze gemaakt naar een ruimere P-plek aan de Canadaweg die aansluit op het routenetwerk. Binnenkort wordt deze locatie ingericht en gedeeltelijk van verharding voorzien.

 

Zodra er meer bekend is over de nieuwe trailerparkeerplaats en wanneer deze geschikt is voor gebruik dan zullen we dit vermelden en aanduiden op de R&M-routeplanner.
Nieuws

Alle nieuwsitems

Ruiter-en menroute ‘Polder Het Land van Essche’ in Hoeksche Waard geopend
Lees meer >

Esdoornzaden en eikels vallen erg vroeg dit jaar
Lees meer >

Stille zwaargewichten: trekpaarden slepen Noordwijkse ruiterpaden
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2022 Design by Medusa