Nieuws R&M Achterhoek Van Egdom Paardenevenementen.nl Hestabv TopoGPS

Gooi aub geen zakdoekjes in de natuur!

R&M 13 april 2020 

We moeten, om het corona-virus niet verder te verspreiden allemaal zoveel mogelijk thuis blijven. Toch mogen we nog steeds een frisse neus halen en de benen strekken. Wandelend, fietsend, mountainbikend de hond uitlatend of al ruiterend of mennend zoeken we daarvoor de natuur op en door al die lichaamsbeweging krijgt men een loopneus en die moet gesnoten worden.

Netjes heeft iedereen zich voor dat doel op aanraden van de overheid papieren zakdoekjes aangeschaft. Echter een stuk minder netjes is dat die zakdoekjes na gebruik schijnbaar zonder nadenken gewoon weggegooid worden. 

De gehele natuur ligt plots vol met achteloos weggegooide zakdoekjes. Overal op paden, picknickplaatsen, zitbankjes ligt het vol met respectoos weggegooide onappetijtelijk ogende, vieze snotlappen. Snotlappen waar ook honden hun neus in gaan steken om aan te ruiken.

Mensen denk na en neem je gebruikte zakboekjes mee naar huis en stop ze daar in de vuilniszak. Voorkom verspreiding van corona en verloedering van onze natuur. Zakdoekjes zijn ziekteverspreiders bij uitstek!

 

  

 

 
Nieuws

Alle nieuwsitems

Staatsbosbeheer start met verwijderen van oude bebording van bestaande ruiterpaden in gemeente Apeldoorn
Lees meer >

De Groene ruiter-en menroute in het Drents Friese Wold is geheel vernieuwd
Lees meer >

Natuurmonumenten start deze week met onderhoud fietspaden Dwingelderveld. Ruiterpaden tijdelijk afgesloten
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2022 Design by Medusa