Hestabv Paardenevenementen.nl Nieuws R&M TopoGPS Prubo Vermeeren Multiclips NVVR

Gooi aub geen zakdoekjes in de natuur!

R&M 13 april 2020 

We moeten, om het corona-virus niet verder te verspreiden allemaal zoveel mogelijk thuis blijven. Toch mogen we nog steeds een frisse neus halen en de benen strekken. Wandelend, fietsend, mountainbikend de hond uitlatend of al ruiterend of mennend zoeken we daarvoor de natuur op en door al die lichaamsbeweging krijgt men een loopneus en die moet gesnoten worden.

Netjes heeft iedereen zich voor dat doel op aanraden van de overheid papieren zakdoekjes aangeschaft. Echter een stuk minder netjes is dat die zakdoekjes na gebruik schijnbaar zonder nadenken gewoon weggegooid worden. 

De gehele natuur ligt plots vol met achteloos weggegooide zakdoekjes. Overal op paden, picknickplaatsen, zitbankjes ligt het vol met respectoos weggegooide onappetijtelijk ogende, vieze snotlappen. Snotlappen waar ook honden hun neus in gaan steken om aan te ruiken.

Mensen denk na en neem je gebruikte zakboekjes mee naar huis en stop ze daar in de vuilniszak. Voorkom verspreiding van corona en verloedering van onze natuur. Zakdoekjes zijn ziekteverspreiders bij uitstek!

 

  

 

 
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa