NVVR Hestabv Multiclips Paardenevenementen.nl TopoGPS Vermeeren Prubo Nieuws R&M

Nieuw ruiterpad Amsterdamse waardevolle toevoeging!

R&M 24 mei 2020 

Het nieuwe ruiterpad van 1,1 km dat is aangelegd in het Amsterdamse bos, is een waardevolle uitbreidng. Dankzij dit ruiterpad kunnen ruiters nu een extra ronde  rijden van 7 km.

Het pad levert tevens meer variatie in de te rijden routes en zorgt voor spreiding van het aantal ruiters die voorheen gedwongen waren om te keren en het zelfde ruiterpad terug te nemen. 

Het ruiterpad staat nu ook ingetekend op de Ruiteren&Mennen-routeplanner: https://www.ruiterenenmennen.nl/stap4.php?route=eigen&regio=5&plaats=517#stap4

Menners zijn in het Amsterdamse bos enkel toegestaan indien zij een vergunning hebben. Zie voor meer uitleg https://www.amsterdamsebos.nl/paard-wagen/ 

De website van het Amsterdamse bos meldt hierover het volgende: 'Uitbreiding ruiterpad (proef)' 

Goed nieuws voor de ruiters in het Bos: we hebben een deel van een bestaand voetpad ook geschikt gemaakt voor ruiters, als proef.

Het extra stuk van circa 1,2 km ruiterpad verbindt het ruiterpad vanaf de Geitenboerderij met het ruiterpad bij Boerderij Meerzicht. Hierdoor kun je met je paard voortaan een ronde maken als je richting Meerzicht rijdt, in plaats van alleen heen en weer rijden.

Voetgangers en fietsers

Sinds enkele jaren is het hele Amsterdamse Bos aangewezen als ‘zonering voetpad’, waar ook gefietst mag worden. Dit betekent dat fietsers en voetgangers gebruik mogen maken van de verharde paden, tenzij anders is aangegeven.

Voetgangers en fietsers kunnen het nieuwe ruiterpad nog steeds gebruiken. Ruiters zijn er nu ook toegestaan. Als de proef succesvol blijkt, handhaven we het gecombineerde voet-/ruiterpad.

Bron: Amsterdamse bos
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa