NVVR Vermeeren Nieuws R&M Paardenevenementen.nl Multiclips Prubo TopoGPS Hestabv

Nieuwe wolf in België die schapen dood beet, is ook betrapt in naastgelegen paardenwei!

R&M 7 juni 2020 

Een wolf heeft zaterdag lelijk huis gehouden bij een schapenhouder in Duffel: 2 schapen werden doodgebeten, 6 anderen liepen verwondingen op aan de hals. Dat laat de gemeente weten in een persbericht. 

 

   

 

 

De video toont de wolf wanneer hij op een paardenweide in de Enkelstraat te Duffel rondloopt. De beelden zijn zaterdagochtend gemaakt door een buurtbewoonster.

 

Volgens schepen van Milieu Theo Boel gaat het zeker om een wolf: "Dat is duidelijk aan de manier waarom de schapen zijn gebeten. Bovendien zijn er in de buurt ook duidelijke pootafdrukken gevonden." Het is de eerste keer dat er een wolf ronddwaalt in de streek. De getroffen schapenhouder heeft een weide in Duffel-Oost, maar waar precies wil de schepen niet zeggen.

 

"Hok uw schapen op of plaats schrikdraad"

Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek heeft DNA-stalen genomen van de kadavers om zeker te weten dat het over een wolf gaat. Al bestaat er maar weinig twijfel.

Het gaat waarschijnlijk om een mannelijk exemplaar die op zoek is naar een eigen teritoium. De streek rond Duffel is daar echter niet geschikt voor, maar wel bestaat de kans dat hij nog wel een tijd in het gebied blijft rondhangen.

De schepen wil andere schapenhouders in de gemeente nu waarschuwen. "De wolf is een beschermde diersoort en ongevaarlijk voor de mens. Het is wel belangrijk dat schapenhouders ofwel hun dieren 's nachts ophokken of hun weiden elektrisch omheinen."

 

 

 Bron: RTV.be
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa