Paardenevenementen.nl Nieuws R&M TopoGPS Hestabv Multiclips Vermeeren NVVR Prubo

Paardrijnetwerk Twente officieel geopend.

R&M 28 april 2014

In recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal is vanmiddag het Paardrijnetwerk Twente officieel geopend. Het is met meer dan 400 kilometer het langste aaneengesloten netwerk van Nederland en loopt door 14 Overijsselse gemeenten.

Het Paardrijnetwerk werd op recreatiepark Het Hulsbeek geopend met een defilé van ongeveer 120 ruiters en menners van verenigingen uit voornamelijk Twente. Naast het defilé werden er op het park verschillende hippische activiteiten gehouden, zoals sier- en hoefsmeden en ringsteken.

Het netwerk is de afgelopen twee jaar stukje bij beetje aangelegd en bestaat nu uit een aaneengesloten en bewegwijzerde route. Onderweg zijn -om de ongeveer twintig kilometer- rustpunten voor de paarden en ruiters gemaakt. Ook sluit de route aan op horeca-gelegenheden, die overnachtings-mogelijkheden voor mens en dier hebben. Het netwerk is een gezamenlijk initiatief van de 14 gemeenten en de hippische sector in Twente. Het wordt gezien als een belangrijke impuls voor zowel de hippische- als toeristische sector in Overijssel.

Bron;
Hoefslag 27 april 2014 
Nieuws

Alle nieuwsitems

Oproep tot herstel historisch ommetje te Rijsbergen voor wandelaars, fietsers, ruiters en menners
Lees meer >

Uitnodiging ruiteravond Noord-Hollands Duinreservaat 1 juni
Lees meer >

Stichting Schoorlse Bos moet Blijven luidt de Noodklok!!
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2023 Design by Medusa