Hestabv Vermeeren NVVR Multiclips TopoGPS Nieuws R&M Paardenevenementen.nl Prubo

Schouwpad langs Gelderse Slinge toegankelijk voor ruiters en menners.

 

 

R&M 18 november 2020

 

Er waren onduidelijkheden ontstaan over de toegankelijkheid voor menners van het schouwpad langs de Slinge nabij Lebbenbrugge. Meer specifiek betreft het het traject gelegen tussen het Jan Ribberspad en de noordelijk daarvan gelegen Oude Schooldijk. 

 

Het Waterschap Rijn & IJssel heeft ons gisteren expliciet laten weten dat dit pad altijd toegankelijk is voor zowel ruiters als menners. Wel is de slagboom soms gesloten met een pin, maar deze zit nimmer op slot. Menners kunnen door de pin eruit te trekken de slagboom openen en hun weg vervolgen. Wel met het vriendelijke verzoek van het waterschap om de slagboom weer achter je te sluiten omdat auto’s er niet welkom zijn.

 

Lebbenbrugge

Door kijkers en luisteraars van Omroep Gelderland werd in september j.l. Lebbenbrugge gekozen als ‘Mooiste plek van Geldrland’.

Het Waterschap Rijn & IJssel en provincie Gelderland richtten tussen 2006 en 2015 de Groenlose Slinge natuurlijker in. De stuw bij de Lebbenbruggedijk werd vervangen door een vistrap met cascades (traptreden). Oevers zijn natuurlijker gemaakt en de beek kreeg  weer de ruimte om te slingeren.

Met een voetveer kan men de beek oversteken en er is een doorwaadbare plaats aangelegd voor (aangespannen) paarden. Ook op andere plekken in de Groenlose Slinge zijn vispassages en meanders aangelegd. Daardoor is de hele Groenlose Slinge nu passeebaar voor vissen.
Nieuws

Alle nieuwsitems

Participatiebijeenkomst Maashorst 14 maart
Lees meer >

Bezorgde ruiters en menners tegen besluit gemeente Almere en Staatsbosbeheer
Lees meer >

Ruiterpad over de Benderse in het Dwingelderveld afgesloten
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa