Hestabv NVVR Vermeeren Multiclips Prubo Nieuws R&M TopoGPS Paardenevenementen.nl

Wegens corona organiseert de Manege & Ruiter Bond de eerste online manegekampioenschappen

   

 

De Manege & Ruiter Bond organiseert haar manegekampioenschap voor maneges dit jaar online met ondersteuning van WeAllRide. Gezien de Corona maatregelen in ons land heeft het bestuur gezocht naar een creatieve oplossing om de manegekampioenschappen toch door te laten gaan.  

 

WeAllRide is het eerste platform dat het voor iedereen mogelijk maakt om via video dressuurwedstrijden te rijden. Een uniek gegeven in Nederland. WeAllRide is een initiatief van oprichters Rens Plandsoen en Renée de Graaf. ‘Wij hebben in 2019 dit platform gelanceerd om de paardensport leuker en toegankelijker te maken voor iedereen. Met oog op welzijn hoeven paarden niet vervoerd te worden waardoor stress kan worden voorkomen’.

Doordat de ruiters thuis hun paarden beweging moeten geven, bieden wij ruiters de vrijheid om hun niveau te toetsen op een plek en tijdstip dat hen het beste uitkomt. Dit past bij deze tijd. De flexibiliteit die wij bieden geeft meer vrijheid en ontspanning, ook voor het paard! Een plek om te rijden, een paard of pony en iemand die de proef voorleest en filmt, is alles wat nodig is.  

 

De twee organisaties zijn een samenwerking aangegaan en organiseren het Manege & Ruiter Bond online-manegekampioenschap voor alle aangesloten maneges. 

Deze winter vindt er een voorronde en een finale plaats. Het kampioenschap is opengesteld voor alle maneges vanaf maandag 7 december 2020 tot en met dinsdag 12 januari 2021. Daarna vindt er een online finale plaats. Per manege komt er een online scorebord zodat de deelnemers kunnen volgen wie er naar de finale mogen.  

Van iedere proef wordt één euro gedoneerd aan het Sportfonds ParaPaard dat zich inzet voor gehandicapte ruiters.


Over de Manege & Ruiter Bond 

De Manege & Ruiter Bond is in 2015 opgericht door Yvonne Buijs, Ron Pool en Rik Steijn en telt op dit moment 42 deelnemende maneges met 10.000 ruiters. Het deelnemen biedt voor de aangesloten bedrijven veel voordelen zoals een gezond verdienmodel, de organisatie van diverse Kampioenschappen, uitdagende proeven, opleidingen voor ruiters, instructeurs en juryleden, 4x per jaar het magazine Manege-ruiter voor alle ruiters, collectieve ongevallenverzekering en juridische ondersteuning en nog veel meer diensten gericht op manege-houders.

 

De Manege & Ruiter Bond is tevens aangesloten bij het Nederlands Hippisch Recreatie Platform (NHRP)

 

www.manegeruiterbond.nl

Voor vragen kun je contact opnemen met de Manege en Ruiterbond via info@manegeruiterbond.nl

 

 
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa