Paardenevenementen.nl Prubo Nieuws R&M NVVR Multiclips Vermeeren Hestabv TopoGPS

Rijksstrandpalen digitaal op de routeplanner

R&M 17 maart 2021

 

Omdat strandpalen voor toeristen en hulpdiensten hun dienst als goede locatiebepaling bewezen hebben, is ervoor gekozen om dit systeem ook digitaal op de Ruiteren & Mennen routeplanner aan te brengen. 

Vooral buiten het badseizoen zijn er aan het strand vaak weinig of geen herkenningpunten, waardoor een strandslag makkelijk over het hoofd wordt gezien. Een strandritje kan dan uitdraaien op een serieus langere rit.  

Voor mensen die geen GPS gebruiken zijn de strandpalen in combinatie met de locatiedruppel op onze routeplanner een goed hulpmiddel om de juiste strandafslag te vinden. Ook zijn de relevante strandslagen op de routeplanner voorzien van hun nummer of naam. Wanneer je op de routeplanner je curser op het genummerde witte met groene bolletjes zet dan verschijnt de onderliggende info op of het om een strandpaal, strandslag- of knooppuntnummer gaat. Zie onderstaande afbeelding.

 

  

  

Alle rijksstrandpalen van nummer 1 tot en met 117 zijn op de routeplanner aangegeven. De strandpalen die allen een witte geverfde kop met nummer hebben staan op 1 kilometer van elkaar en zijn te vinden langs de duinvoet. Daartussen staan om de 200 meter palen met een rode kop.  Paal nummer 1 staat bij Den Helder en 117 is te vinden bij Hoek van Holland. 

Vanaf paal 1 zijn ook de Waddeneilanden voorzien van strandpalen. Te beginnen met paal 6 op Texel. Deze bevind zich op exact 6 kilometer van paal 1. 

Rijkswaterstaat pleegt aan de palen die sinds 1840 in gebruik zijn geen onderhoud meer omdat er is overgestapt op een digitaal meetsysteem en deze palen zullen dan ook langzaam maar zeker van de stranden verdwijnen. Digitaal blijven ze echter op onze routeplanner zichtbaar.

 

Aan het in kaart brengen van de strandpalen voor Zeeland wordt momenteel gewerkt.
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa