Hestabv Vermeeren NVVR Multiclips Prubo Paardenevenementen.nl TopoGPS Nieuws R&M

Midden-Veluwe: Twee markeringen, wat te kiezen?

 

 R&M 29 aril 2021

In het gebied van de Midden Veluwe worden door Routebureau Veluwe nieuwe markeringspalen met knooppuntnummers geplaatst. Dit is onderdeel van het ambitieuze plan om over de paardenpaden op de gehele Veluwe een knooppuntensysteem uit te rollen. Zo wordt het mogelijk om van de Randmeren helemaal naar de Veluwezoom te rijden over gemarkeerde paardenpaden zonder te verdwalen. Dit nieuwe knooppuntensysteem wordt geheel gedigitaliseerd voor gebruik met routeplanners en smartphones.

Op de Midden Veluwe bestond al een knooppuntensysteem, herkenbaar aan de ronde palen met bordeauxrode en witte markeringsbordjes. Maar om de verschillende gebieden en paden op de Veluwe met elkaar te verbinden moet de bestaande nummering soms aangepast wordt. Die nieuwe markeringspalen zijn vierkant met een diamantkop en hebben een nummering die kan afwijken van de nummering op de ronde palen. De bordjes zijn ook bordeauxrood en wit .Het nieuwe knooppuntensysteem wordt in fases uitgerold. Eerst is het gebied tussen Kootwijk, Ugchelen en Hoenderloo aan de beurt. Later wordt het gebied tussen Stroe, Harskamp en Kootwijk voorzien van de nieuwe markeringspalen.

Onderweg staan vaak beide markeringspalen, oud en rond of nieuw en vierkant, vlak bij elkaar. Het oude netwerk met de knooppuntnummers is nog steeds in gebruik en digitaal terug te vinden op de site van Ruiterenenmennen.nl. De routeplanner gebruikt nog het oude systeem.

Zodra alle markeringen van het nieuwe systeem geplaatst zijn komen ook de nieuwe digitale versies en kaarten beschikbaar voor gebruik en download. De oude markeringen worden dan verwijderd. De routeplanner van Ruiterenenmennen zal dan in één keer alle nieuwe knooppuntennummers overnemen en overgaan naar het nieuwe systeem.

Bij twijfel onderweg, kies voor het oude systeem met de ronde palen en vervolg de bekende routes over de prachtige paden door bossen of langs heidevelden of zandverstuivingen.
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa