Hestabv TopoGPS Vermeeren Nieuws R&M NVVR Multiclips Paardenevenementen.nl Prubo

Nieuwsbrief 2 Mei 2014

Zodat u op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen rondom ruiterenenmennen.nl.

Afsluiten ruiterpaden Ossendrecht;

Belangrijkste nieuws van de maand was natuurlijk dat Staatsbosbeheer toch van start ging met het afsluiten van ruiterroutes. Dit ondanks de toezegging van Staatssecretaris Dijksma dat afsluitingen niet aan de orde zouden zijn. Ruiteren & Mennen heeft direct bezwaar aangetekend bij Staatsbosbeheer en heeft de Tweede Kamerleden, die eerder vragen hierover aan de Staatssecretaris hadden gesteld direct geïnformeerd. Ook via Facebook en Twitter hebben we nogal wat reacties hierop gekregen. Binnen enkele dagen kregen we van Staatsbosbeheer de toezegging dat het afsluiten van de baan zou zijn, met de uitnodiging om in gesprek te gaan over het openhouden van routes in  plaats van afsluiten. Mooi resultaat!

Grensparkroutes onderhouden;

In april was er een bijeenkomst georganiseerd over het grensoverschrijdende Grenspark de Zoom-Kalmthoutse Heide. Er werd gesproken over een nieuwe beheer periode voor het Park. Over het oude plan waren de ruiters en menners niet zo tevreden. Menners werden veelal uitgesloten van gebruiken en op de bon geslingerd door de boswachter van Natuurmonumenten. Onze Belgische collega’s hadden nogal wat aanhangers opgetrommeld zodat de zaal goed was gevuld. Veel beroering ontstond nadat Staatsbosbeheer aankondigde om ruiterpaden af te sluiten omdat ze door de bezuinigingen geen geld meer hebben voor onderhoud. Hierop heeft Ruiteren & Mennen direct het voorstel gedaan om samen met de gebiedseigenaren rond de tafel te gaan zitten voor overleg over het onderhouden van ruiter-en menpaden.  De gesprekken hierover staan gepland.
Opvallend; 

De maand April stond in het teken van het ontvangen van de eerste POI adverteerders (Point Of Interest) op de routeplanner. Mooi dat ondernemend Nederland zo snel kansen weet te vinden en direct op te pekken. Veel ondernemers die zich aanmelden hadden al direct combinaties met andere ondernemers gevormd om het verblijf voor paard en rijder aangenaam te maken.

Opvallend  was dat veel ondernemers komen uit de Camping en Bed & Braekfast sector.

Wellicht logisch omdat deze bedrijven veelal wel een veldje ter beschikking hebben voor de stalling van een paard.

Door Ruiteren & Mennen  en het zichtbaar worden van de aanwezige routestructuren, ontdekken ondernemers nu ook de mogelijkheden om buiten de wandelaars en fietsers, aan de ruiters en menners een kort of langdurig verblijf te kunnen aanbieden.

Samenwerken;

Ruiteren & Mennen wil graag samenwerken met partijen die ook werken vanuit een ideaal. Daarom hebben we deze maand gesprekken gevoerd met Hippisch Platform Ermelo. Beide organisatie hebben een gelijke werkwijze en vullen elkaar uitstekend aan. Dat betekent dat Hippisch Platform Ermelo het streekmanagement voor Ruiteren & Mennen op zich neemt in de omgeving van Ermelo. Ook hier weer een bewijs dat samenwerken ons verder brengt.

Dankzij de samenwerking met de Stichting Hippisch Toerisme zijn een aantal routes op onze routeplanner toegevoegd. Deze zijn door Hippisch Toerisme in het veld uitgezet en aan ons ter beschikking gesteld. Het gaat hier om negen routes “Met paard te gast in Salland”.

Mooie uitbreiding van ons routebestand in een schitterend gebied.

Streekmanagers;

Inmiddels wordt Ruiteren & Mennen vertegenwoordigd door 11 enthousiaste streekmanagers. Mooi dat deze mensen zich in willen zetten om de wereld van de recreatieve ruiter en menner een stukje mooier te maken.

Nieuwe rubriek   “in de Kijker”

Sinds deze week hebben we op de site ruiterenenmennen.nl een nieuwe rubriek.

In de Kijker, is bedoeld voor ondernemers die eens extra in het zonnetje worden gezet met hun bedrijf.

Belangrijk is dat de ondernemer zich onderscheidt in het voordeel van de recreatieve ruiter en menner. We moeten de indruk hebben dat het daar goed en veilig toeven is voor paard en mens. Als u een voorstel heeft voor een bepaalde ondernemer een keer in de kijker te zetten laat het ons weten.

 
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa