Multiclips Nieuws R&M Vermeeren TopoGPS Prubo Hestabv NVVR Paardenevenementen.nl

PaardenPunt Vlaanderen vraagt dringend structurele oplossingen om het door wolven veroorzaakt mensen- en dierenleed te stoppen.

R7M 14 september 2021 

Maandagochtend 13 september 2021 werden twee Shetland pony’s in Oudsbergen, Limburg dood aangetroffen. 100% uitsluitsel is er nog niet, maar dit is zo goed als zeker opnieuw het werk van wolven die de laatste tijd steeds actiever zijn. De uitbreiding van de wolvenpopulatie door nieuwe welpen vereist immers een verhoogde aanvoer van voedsel.

De tijd dat enkel schapen ten prooi vallen, is helaas al lang voorbij. Inmiddels groeit de kritiek op de aanwezigheid van wolven. De paardenhouders uit de regio leven in angst. Is dit wat de maatschappij wil? 

Nu ook paarden en runderen op het menu van de wolf blijken te staan, is er bij de paardenhouders geen draagvlak meer om de aanwezigheid van de wolf te blijven tolereren en wordt dringend gevraagd dat er maatregelen genomen worden. Met geld valt het verlies van een paard of pony niet zomaar te vergoeden. Voor vele eigenaars betekenen ze een belangrijk gegeven in hun leven. De emotionele waarde van hun lievelingsdier valt niet in geld uit te drukken. 

Wolf-fences zijn duur, zeker voor weides van grote dieren. Het kan niet de bedoeling zijn om alle weilanden voor tal van dieren, waaronder volwassen paarden en runderen, over de volledige omtrek wolf-proof te maken. Dat is ook niet wenselijk omdat op die manier migratie van andere dieren door het Vlaamse landschap bemoeilijkt zou worden. Paarden en runderen op beperkte wolf-proof gemaakte oppervlaktes gaan houden is evenmin realistisch. 

PaardenPunt Vlaanderen vraagt dringend structurele oplossingen om het door wolven veroorzaakt mensen- en dierenleed te stoppen. 

Ruiteren & Mennen conformeert zich aan het standpunt van PaardenPunt Vlaanderen. 

Op de website van PaardenPunt Vlaanderen vindt u meer fotomateriaal. Opgelet: dit zijn gruwelijke beelden. Toch vindt PaardenPunt Vlaanderen het belangrijk ze beschikbaar te stellen en zo een indruk te geven van de staat waarin de pony's 's ochtends aangetroffen werden. 

Naar de website en foto's van PaardenPuntVlaanderen 

Bron: PaardenPunt Vlaanderen

 
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa