TopoGPS Hestabv Nieuws R&M De Groote Heide Achterhoek MrGPS

Automobilist laat Alphense en paard gewond achter na aanrijding.

R&M 27 mei 2014

Een 27-jarige Alphense is dinsdagavond gewond geraakt nadat zij samen met haar paard werd aangereden door een wit bestelbusje. De bestuurder van de Peugeot bestelbus is er daarna vandoor gegaan.

Het ongeval gebeurde dinsdag rond 20.30 uur op de Achtermiddenweg bij Aarlanderveen. De vrouw en haar paard reden op de weg toen de automobilist hen van voren tegemoet kwam. De automobilist maakte bij het naderen van de ruiter en het paard een beweging richting het paard en reed hen hierbij de omver. De Alphense en haar paard kwamen gelukkig in de berm ten val, maar raakte bij de aanrijding allebei gewond aan hun benen. Na de aanrijding is de automobilist er snel vandoor gegaan. 

Kennis spoort doorrijdende bestuurder op
De Alphense liet het hier niet bij zitten en is de volgende dag direct op zoek gegaan naar getuigen van het ongeval om aangifte te kunnen doen. Een buurtbewoner bleek inderdaad getuige van het ongeval te zijn en had de zijspiegel van de bestelbus, die bij de aanrijding was afgebroken, meegenomen. 

Een kennis van de vrouw heeft aan de hand van de zijspiegel het type bestelbus kunnen achterhalen en heeft daarna diverse garages gebeld met de vraag of er toevallig iemand een zijspiegel voor een bestelbus had besteld. Na flink wat telefoontjes vond de kennis uiteindelijk een garage waar inderdaad een bestelbus was binnengebracht met een afgebroken zijspiegel waar toevallig allemaal bruine haartjes aan kleefden. 
Nieuws

Alle nieuwsitems

Gelukkig, gezond en voorspoedig 2021
Lees meer >

Wegens corona organiseert de Manege & Ruiter Bond de eerste online manegekampioenschappen
Lees meer >

Manege & Ruiter Bond komt met eigen keurmerk Welzijn & Veiligheid!
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2021 Design by Medusa