Paardenevenementen.nl Hestabv TopoGPS Multiclips NVVR Nieuws R&M Prubo Vermeeren

Stichting Schoorlse Bos moet Blijven luidt de Noodklok!!

Foto R&M. De ruiterpaden in het Schoorlse bosgebied.

Om en nabij 100 Ha bos gaan hier in oktober gekapt worden door Staatsbosbeheer

R&M 1 mei 2023

Stichting Schoorlse Bos moet Blijven luidt de Noodklok, omdat Staatsbosbeheer Van Plan Is Om 96 Hectare Of Meer Dennenbos Te Kappen.

Dit is gepland op basis van het plan Natura 2000 en suggereert dat het om 'herstelwerkzaamheden' gaat. Hierdoor lijkt het alsof er natuurherstel plaatsvindt, terwijl alle aanwezige natuur wordt vernietigd en men het zand dat overblijft vrij spel wil geven. Er is al een deel bos gekapt en vervangen door zandverstuiginggebied, aansluitend wil Staatsbosbeheer daar nog eens 200 voetbalvelden met zand aan toe voegen.

 

Argument Hiervoor Is

dat er dan meer biodiversiteit zou ontstaan, omdat er meer water op zou wellen als de dennen weg zijn. Wij hebben ernstige twijfels of de dennen wel dit water uit de duinen halen en of de dennen wel voor extra stikstof uitstoot zorgen. Wij hebben ernstige twijfels of de biodiversiteit door het opwellende water in zandverstuivingen überhaupt levensvatbaar is.

 

Door Het Kappen

van de dennen zou de stikstofuitstoot dalen en kan er elders meer stikstofemissie plaatsvinden. Het feit dat bomen zuurstof produceren uit koolzuur lijkt ineens nergens meer een rol te spelen. Wij kunnen in de argumenten van Staatsbosbeheer geen geldig excuus ontdekken om zoveel prachtige natuur te vernietigen.

 

Tevens Hebben Wij

sterk de indruk dat de procedure voor inspraak gemanipuleerd is. Er is geen M.E.R (Milieu Effect Rapportage) gemaakt. Alsof de oude vorm -het huidige bos- niet zou worden aangetast. De presentaties worden onder het mom van “beschermende maatregelen voor de natuur” aan de burgers verkocht.

 

DE LAATSTE DENNEN​APPEL? ALS HET AAN STAATSBOSBEHEER LIGT WEL!

Maar wij (De Duinstichting en Stichting Schoorlse Bos moet Blijven)  zijn er ook nog.

Bewoners van Schoorl vragen u om hen mee te helpen om het bos te behouden en ook wanneer u te paard wilt blijven genieten van de prachtige bossen in de Schoorlse Duinen Teken dan de petitie

 

Bron : http://schoorlsebosmoetblijven.nl/petitie?page=7#comment-376

 

 

 
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa