Nieuws R&M Prubo Multiclips Hestabv NVVR Vermeeren Paardenevenementen.nl TopoGPS

Paarden zakken weg in drijfzand op het strand van Nieuwvliet

R&M 21 mei 2014

NIEUWVLIET - Waterschap Scheldestromen waarschuwt voor drijfzand op het strand bij Nieuwvliet. Er zijn borden geplaatst om vooral ruiters te waarschuwen. Afgelopen weekend zakten twee paarden tot aan hun buik in het drijfzand.


Verrast
De KNRM moest er aan te pas komen om er voor te zorgen dat de dieren voor opkomend tij konden worden bevrijd. Het drijfzand komt aan de oppervlakte als het springtij is en de zandlaag wegspoelt. De twee ruiters werden dit weekend verrast toen zij langs de waterlijn reden. Niemand raakte gewond.

Schrikken
De 25-jarige Ellen Nieuwenhuijze uit Oostburg kan erover meepraten. Ook zij kwam met haar paard vast te zitten in drijfzand. Ze rijdt vaker over het strand bij Nieuwvliet, maar vorig jaar werd ook zij verrast. 'Het is echt schrikken als zoiets je overkomt. Ik durf op de bewuste plek niet meer te rijden', zegt Nieuwenhuijze. 

Waarschuwingsborden
De gemeente Sluis is op de hoogte van het incident dat afgelopen weekend heeft plaatsgevonden. In overleg met het waterschap wordt gekeken of naast de waarschuwingsborden nog andere voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen.
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa