TopoGPS Nieuws R&M Multiclips Paardenevenementen.nl Vermeeren Hestabv Prubo NVVR

Gemeentepolitiek Den Haag vraagt aandacht voor recreatieve ruiters!

R&M 29 juli 2014

DEN HAAG - Het CDA vraagt zich af wat er van de toezeggingen om de ruiterpaden in het Westduinpark te verbeteren terecht is gekomen. Beter te bedienen toegangshekken, betere paden en veilige hekken om ruiterpaden zodat paarden niet in aanvaring komen met de runderen in het gebied.

Dit is een meeschrijfartikel van het CDA Den Haag. Wil jij ook meeschrijven op Dichtbij? 

“Er is wel gesproken over de veiligheid van paarden en ruiters in het Westduinpark maar echt concrete oplossingen zijn er nog niet gevonden. Er zijn zelfs meer runderen in het gebied geplaatst. Allemaal prima maar dan wel eerst de veiligheid garanderen van de ruiters en paarden”, aldus Michel Rogier.

November vorig jaar heeft het college toegezegd om werk te gaan maken van verbeteringen en het CDA heeft helaas moeten constateren dat er nog niet veel vorderingen zijn. “Ik weet niet of het komt omdat er geen geld is begroot voor de opknapbeurt of dat de plannen pas eind dit jaar worden doorgevoerd maar realiteit is dat de onveiligheid nog steeds voortduurt en eind vorig jaar hebben wij al gevraagd om actie. De animo om paard te rijden neemt wel af als de veiligheid niet gegarandeerd kan worden”, aldus Michel Rogier. 
Nieuws

Alle nieuwsitems

Tijdelijke omleidingen ruiterpaden Aekingerzand Drents Friese Wold
Lees meer >

Nieuwe ruiter-en menroute in het Hollandse Hout bij Lelystad
Lees meer >

Het doek valt in 2025 voor de Paarden4daagse in Epe
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2024 Design by Medusa