Hestabv TopoGPS MrGPS Zoobi De Groote Heide G LTO Boertjes Vermeeren

Paardenpoep direct opruimen in Dronten.

R&M 18 augustus 2014

Paardenpoep. De gemeente Dronten heeft er in haar APV een bepaling over opgenomen. Het is een eenvoudige en duidelijke regel: "Degene die zich met een paard op een openbare plaats begeeft, is verplicht ervoor te zorgen dat de uitwerpselen van dat paard onmiddellijk worden verwijderd".


Lastig uitvoerbaar
Maar zo makkelijk als dat de gemeente de regel kan opschrijven, zo lastig is hij uitvoerbaar. Want wat als je met paard en wagen een drukke weg oversteekt en het paard besluit juist op dat moment zijn vijgen te laten vallen? Of wat als je een mooie bosrit maakt en je paard poept onderweg? Moet je dan afstappen, een stoffer en blik uit een rugzak toveren, de poep in een vuilniszak scheppen en het hele boeltje in je rugzak meenemen?

Niet actief gehandhaafd
Burgemeester Aat de Jonge stelt de hippische Drontenaren gerust: de regel wordt niet actief gehandhaafd, er is geen "heksenjacht" op paardenpoep. Maar mocht een wijkagent vinden dat de paardenpoep overlast veroorzaakt, dan kan hij wel van een ruiter of amazone eisen dat hij het opruimt.


Bron; Omroep Flevoland
Nieuws

Alle nieuwsitems

Drie paarden raken bekneld in veerooster. Een paard moest worden geëuthanaseerd.
Lees meer >

Dringende oproep faculteit Utrecht mee te werken aan onderzoek acute benauwdheid en sterfte
Lees meer >

Eersel Postel Rally 2020 afgelast
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2020 Design by Medusa