Achterhoek De Groote Heide Nieuws R&M TopoGPS MrGPS Hestabv

Eerste ruiterpad in de gemeente OverBetuwe en Lingewaard is pas het begin!

R&M 31 augustus 2014

Ruim acht jaar is de Stichting Paardensport Park Lingezegen actief om ruiter-en menpaden te realiseren rondom Park Lingezegen.

In het gebied zijn veel particulieren, bedrijven en organisaties actief bezig met paarden. Vandaar dat het opmerkelijk was dat er nauwelijks mogelijkheden waren om recreatief te ruiteren of mennen in het zo mooie gebied. De Stichting heeft er alles aan gedaan om hier verandering in aan te brengen. Omliggende gemeenten hadden een voorsprong opgebouwd ten aanzien van ruiter-en menroutes in hun gebied. Hier gaat nu verandering in komen en werkt men samen aan een aaneengesloten ruiter-en mennetwerk.

Buiten het routenetwerk wordt er overigens in het gebied ook hard gewerkt aan een evenemententerrein voor diverse disciplines van de paardensport.

Ten aanzien van het routenetwerk is inmiddels het eerste bord op de ruiterroute als mijlpaal geplaatst en zodra zullen er meer volgen.

De Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland is betrokken bij het realiseren van de routes en ondersteund de Stichting Paardensport Park Lingezegen bij het nemen van diverse hobbels in het traject van projectplan tot uiteindelijk de opening van routes.
Nieuws

Alle nieuwsitems

Gelukkig, gezond en voorspoedig 2021
Lees meer >

Wegens corona organiseert de Manege & Ruiter Bond de eerste online manegekampioenschappen
Lees meer >

Manege & Ruiter Bond komt met eigen keurmerk Welzijn & Veiligheid!
Lees meer >

Twitter Volg ons op twitter
Stichting Ruiteren & Mennen in Nederland © 2021 Design by Medusa